THQ Nordic koupilo české studio Warhorse za 1,1 miliardy korun
zdroj: tisková zpráva

THQ Nordic koupilo české studio Warhorse za 1,1 miliardy korun

13. 2. 2019 10:01 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Rozjetý vlak jménem THQ Nordic se zjevně nikde a nikdy nezastaví. Skupuje jedno studio za druhým a rozšiřuje tak své portfolio o velmi zajímavé kousky. Jeho nejnovějším přírůstkem je české studio Warhorse spolu s úspěšným RPG Kingdom Come: Deliverance.

Tisková zpráva je velmi štědrá na čísla, z nichž jsou absolutně nejdůležitější ta o prodeji Warhorse a prodejích Kingdom Come. Společnost THQ Nordic získala 100% podíl za 42,8 milionu eur, tedy v přepočtu zhruba 1,1 miliardy korun. Po vyrovnání s aktivy firmy pak činí částka 33,2 milionů eur (cca 858 milionů korun). A co se prodaných kopií hry týče, k tomu vám víc řekne ředitel společnosti Lars Wingefors:

„Warhorse Studios je jedním z vedoucích nezávislých studií v Evropě a je mi ctí přivítat je ve skupině THQ Nordic. Kingdom Come: Deliverance je velmi úspěšné od svého vydání před přesně jedním rokem a k dnešnímu dni prodalo přes 2 miliony kopií. Těším se na spolupráci se zakladateli studia, kteří ho budou nadále řídit se silnou tvůrčí svobodou po mnoho následujících let.“

K převzetí se vyjádřil i ředitel studia Martin Frývaldský: „Přidání se k rodině THQ Nordic je pro naše studio důležitým milníkem. Začali jsme jako malý start-up s několika zaměstnanci, kteří přijali výzvu a připojili se k tomuto projektu. Zkušenosti našich kolegů, důvěra a podpora našeho hlavního investora a zapálení fanoušků, kteří vývoj Kingdom Come: Deliverance podpořili v kickstarterové kampani, nám pomohly vyrůst na mezinárodní úroveň. Věříme, že THQ Nordic nám pomůže s přinášením skvělých her našim zákazníkům a s posouváním hranic herního průmyslu.“

Důležité je, že jak Martin Frývaldský, tak Martin Klíma i Daniel Vávra zůstanou na svých současných pracovních pozicích.

Aktualizováno: Tvůrci se k prvnímu výročí Kingdom Come: Deliverance pochlubili následující infografikou:

KCD infografika zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články