Sony i přes nedostatek čipů prodala 13,4 milionu konzolí PlayStation 5
zdroj: Vlastní foto autora

Sony i přes nedostatek čipů prodala 13,4 milionu konzolí PlayStation 5

29. 10. 2021 12:45 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Konzole PlayStation 5 se od 12. listopadu 2020 prodalo 13,4 milionu kusů. Uvádí to Sony ve výroční zprávě za druhý kvartál fiskálního roku. V období od července do září 2021 si PlayStation 5 koupilo 3,3 milionu zákazníků, což je o milion víc než v předchozím čtvrtletí.

Prodeje konzole v tomto období patrně podpořilo vydání her jako Ratchet & Clank: Rift Apart nebo vylepšených verzí pro next-gen zvaných Director’s Cut pro Ghost of Tsushima a Death Stranding.

Herní divize Sony v uvedených třech měsících zaznamenala tržby ve výši 5,68 miliardy dolarů (125 miliard korun), jde o třetí nejúspěšnější kvartál od uvedení PlayStationu 5 na trh. Zároveň byla, co se výdělků týče, nejúspěšnější divizí Sony, hry tedy porazily hudbu i filmy.

Skvělé prodejní výsledky by ale mohly být ještě lepší – PlayStation 5 je nejen u nás stále nedostatkovým zbožím a na vině je podobně jako v případě grafických karet nebo automobilů celosvětový nedostatek čipů. Podle vyjádření Intelu pro CNBC potrvá čipová krize minimálně do roku 2023, nedostatek se mimo PlayStationu dotkne ale i Xboxů, Switchů a osobních počítačů.

Nejnovější články