Remedy získalo kompletní práva ke Control
zdroj: Remedy

Remedy získalo kompletní práva ke Control

29. 2. 2024 11:10 | Byznys | autor: Adam Homola |

Společnost Remedy Entertainment se s vydavatelstvím 505 Games dohodla na odkoupení kompletních práv na sérii Control za 17 milionů eur (v přepočtu téměř 430 milionů korun). Obchod zahrnuje vydavatelská, distribuční a marketingová práva na všechny současné a potenciální budoucí tituly série, které teď budou patřit finskému studiu, jak stojí v tiskové zprávě.

Akvizice tak zahrnuje i původní hru z roku 2019, její před časem oznámené a chystané pokračování Control 2, multiplayerový spin-off s kódovým označením Condor a všechny další případné budoucí díly série. Tímto krokem Remedy ukončí vydavatelské smlouvy s 505 Games pro budoucí tituly, ačkoli firma zůstane vydavatelem původní hry Control až do 31. prosince tohoto roku.

Platba ve výši 17 milionů eur odpovídá investici, kterou společnost 505 Games vynaložila na vývoj her Condor a Control 2, včetně mírného příplatku, a bude vyplacena ve třech hotovostních splátkách v průběhu příštího roku. Strategická akvizice představuje pro Remedy další významný krok, který připomíná jejich dohodu s Microsoftem z roku 2019 o zajištění práv na sérii Alan Wake, díky čemuž jsme se mohli loni dočkat pokračování.

Jak Control 2, tak projekt Condor Remedy oznámilo v listopadu 2022. Nicméně vzhledem k tomu, že Control 2 byl v říjnu loňského roku stále ve fázi konceptu a Condor je taky ještě daleko, na libovolný Control si nejspíš ještě chvíli počkáme. Mezitím tu máme ale špičkového Alana Wakea 2, který si na sebe navzdory svým kvalitám bohužel zatím ještě nevydělal.

Nejnovější články