John Carmack přechází k vývoji Oculus Rift, zůstává v id Software
zdroj: tisková zpráva

John Carmack přechází k vývoji Oculus Rift, zůstává v id Software

7. 8. 2013 17:26 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste poslouchali (upřímně nadšené!) básnění Johna Carmacka o Oculus Riftu, asi vás nepřekvapí tohle oznámení. John Carmack definitivně podlehl vábení svého srdce a stal se šéfem technologického vývoje v Oculus VR. „O virtuální realitě jsem snil desetiletí, ale až teď se lidé a technologie dostávají do pozice, kdy toho budeme moci dosáhnout. Jsem nadšený, že se mohu podepsat pod vývoj toho, čemu věřím, že bude přelomovou technologií,“ dí Carmack.

Příchod Carmacka, který je z hlediska technologického vývoje velmi schopný (a k tomu stále disponuje solidním jménem) si pochvaluje i zakladatel Oculus VR, Palmer Lucky. „Johnovy první pokusy s Riftem dostaly Oculus na mapu a pomohly vytvořit celé nové hnutí kolem virtuální reality. Jeho technický génius a nadšení pro řešení obtížných problémů z něj dělají ideální CTO“.

Původně se čekalo, že Carmack tím končí u id Software. Což by byla pořádná změna. Jenže Bethesda se nyní vyjádřila, že není třeba čekat nějaké velké změny z hlediska id Software. „John se o práci v Oculus VR zajímal už dlouhou dobu a přál si trávit svůj čas u tohoto projektu. Technický přínos, který poskytuje ve vedoucí roli v oblasti her a jejich vývoje v id Software zůstává nezměněn. John stráví nějakou dobu prací u Oculus, což vyžaduje jeho pozice ve firmě, ale bude nadále pracovat v id Software“.

Vlastně ani tohle není tak překvapivé. Id Software nebude chtít přijít o jméno Carmack a tento krok ukazuje, že vlastně až takový dopad na vývoj her asi neměl. Carmack se nažral (a přejme mu to) a id Soft zůstal formálně celý.

Nejnovější články