Eidos Montreal bude pracovat na nové Hitman hře
zdroj: tisková zpráva

Eidos Montreal bude pracovat na nové Hitman hře

21. 11. 2011 19:24 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Že je Kanada aktuálně jakousi oázou herního vývoje, kam za posledních pár let převedlo hlavní část svých vývojářských kapacit hned několik firem (Ubisoft, EA, THQ, Eidos / Square Enix), to potvrzuje dnes oznámenou expanzí právě Square Enix, respektive bývalý Eidos. Kritický i komerční úspěch Deus Ex: Human Revolution přesvědčil pohlaváry v japonské centrále o tom, že Eidos Montreal funguje dobře a bylo by tedy dobré operace této pobočky rozšířit. Proto dojde k navýšení počtu zaměstnanců Eidos Montreal o rovných 100 hlav a vedle toho bude při Eidos Montreal založena zbrusu nová vývojářská buňka o 150 lidech, která bude pracovat na dalším díle v sérii Hitman.

Z výše uvedeného vyplývá, že tým odpovědný za Deus Ex: HR, který momentálně pracuje na Thief 4, bude mít po ruce větší lidské zdroje, což by se mohlo na hře projevit pozitivně (nemuselo by dojít k outsourcingu některých částí hry jinam viz boss bitvy z DE3), ale možná i negativně (více lidí, složitější struktura, rozmělněná tvůrčí vize). Právě druhou možnost se však generální manažer Eidos Montreal Stephane D'Astous snaží ve vyjádření pro Gamasutru zaplašit s tím, že jednou z hlavních zásad expanze je zachování lidského přístupu k vývojářům, což má zabránit tomu, aby se z týmu stala továrna na výrobu her se spoustou anonymních lidí. A jak to vlastně bude s tím novým Hitmanem? Znamená to snad konce dánského studia IO Interactive, kde momentálně vzniká Hitman Absolution?

Šéfem plánovaného nového Hitman studia bude Lee Singleton, který doposud v londýnské pobočce Square Enix dohlížel na externí projekty (třeba Batman Arkham Asylum). Plán je přitom takový, že budoucí tým v Montrealu bude úzce spolupracovat s IO Interactive v Dánsku. Ostatně, tři lidé z IO pomohou Singletonovi nové studio v Kanadě postavit na nohy a sehnat do něj vhodné lidi. Vývoj anoncované další Hitman hry přitom započne až ve chvíli, kdy bude budoucí tým pohromadě. Pro hráče to znamená, že Square Enix s Hitman značkou počítá jako s jednou z těch hlavních a hodlá nové tituly nabízet s větší frekvencí než doposud.

Nejnovější články