EA propouští i u pohádkově úspěšných tvůrců Apex Legends
zdroj: Foto: Respawn Entertainment

EA propouští i u pohádkově úspěšných tvůrců Apex Legends

15. 3. 2024 10:45 | Byznys | autor: Adam Homola |

Už druhým rokem se propouští snad v každé druhé větší herní firmě a nejinak je tomu i v případě vydavatele EA. Ten své velké škrty oznámil nedávno, společně s částečnou změnou strategie. Šéf firmy ale jedním dechem dodal, že jednou z nejzásadnějších značek je pro ně online akce Apex Legends, která se může pochlubit neskutečnými čísly a vydavatel s ní má do budoucna obrovské plány. No a teď už se propouští i u jejich tvůrců, studia Respawn Entertainment.

Rušení pozic následuje po nedávném oznámení společnosti EA o výrazné restrukturalizaci, jejímž cílem je snížit počet zaměstnanců po celém světě přibližně o 5 %. Současně EA ale také oznámila zrušení Star Wars střílečky podle Mandaloriana, kterou společnost Respawn vyvíjela.

Vzhledem k někdy až frustrujícímu tajnůstkářství herního průmyslu tak bohužel nevíme, kolik zaměstnanců z Respawnu odchází, na čem přesně pracovali a kolik z nich mohlo být například přesunuto z údajné zrušené first person akce na Apex, nebo na údajnou novou hru ze světa Titanfallu.

Level designer Aaron Stump se na X podělil o dopady propouštění. Pracovní poměr byl rozvázán například také s Alexem Ackermanem, který působil jako globální vedoucí sociálních médií a v Respawnu pracoval pět let, jak reportuje VGC.

Andrew Wilson, generální ředitel společnosti EA, nedávno naznačil expanzivní budoucnost Apex Legends a prozradil, že hra rozšíří svůj záběr nad rámec svých battle royale kořenů ve snaze přilákat větší hráčskou základnu. Což ale samozřejmě neznamená, že na případných hrách jiných žánrů budou pracovat jen a pouze v Respawn, ale to bohužel také nevíme. Propuštěným vývojářům tak nezbývá než držet palce a na druhé straně můžeme jen doufat, že se Respawn dostanou jak k dalším Apexům a Star Wars Jedi, tak třeba i někdy k novému Titanfallu.

Nejnovější články