Respawn prý pracuje na nové hře ze světa Titanfallu
zdroj: Respawn

Respawn prý pracuje na nové hře ze světa Titanfallu

6. 3. 2024 8:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Nedávné propouštění ve vydavatelství Electronic Arts hodilo vidle mimo jiné do plánů studia Respawn. Podle informací herního novináře Toma Hendersona mělo studio zrušit chystanou neoznámenou hru ze světa Hvězdných válek s Mandalorianem v hlavní roli, což ovšem neznamená, že by vývojáři neměli co na práci.

Se spekulacemi, co by Respawn mohl kutit namísto střílečky z prostředí předaleké galaxie, přispěchal další novinář, Jeff Grubb. Ten tvrdí, že se studio pouští do vývoje nové hry ze světa Titanfallu, nicméně podle něj dejte o plnohodnotné pokračování s číslovkou tři.

Grubb v podcastu Game Mess Mornings tvrdí, že v Respawnu malý tým momentálně prototypuje nový projekt. Projekt podle jeho zdrojů vede Steve Fukuda, který šéfoval už vývoji prvního a druhého Titanfallu a předtím působil jako jeden z hlavních designérů série Call of Duty do Modern Warfare 2 z roku 2009.

Hodí se připomenout, že se ve světě Titanfallu odehrává i jedna z dalších her studia Respawn, multiplayerová střílečka Apex Legends, která ho hratelností připomíná hlavně po stránce rychlosti a svobody pohybu, jinak má ale s původní střílečkou s robotickými obleky společné jen máloco.

Jeff Grubb navíc zdůrazňuje, že nová hra nepůjde ve šlépějích Titanfallu ani z pohledu formátu multiplayerového titulu s příběhovou kampaní. Jeden singleplayerový titul už přitom měla EA zrušit loni v únoru – neoznámenou hru Titanfall Legends.

Respawn zároveň stále vyvíjí třetí hru ze série Star Wars Jedi, vedle toho spolupracuje na vývoji strategie ze světa Hvězdných válek se studiem Bit Reactor a zásobuje výše zmíněné Apex Legends novým obsahem.

Nejnovější články