I přes propouštění se v EA stále pracuje na strategii ze světa Star Wars
zdroj: Foto: Lucasfilm

I přes propouštění se v EA stále pracuje na strategii ze světa Star Wars

4. 3. 2024 14:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Minulý týden jsme psali o propouštění v herním vydavatelství Electronic Arts, které se dotkne necelých 700 zaměstnanců, tedy asi 5 % z celkového počtu. Firma zároveň mění strategii a chce se více zaměřit na vlastní značky, sportovní tituly a online hry, respektive hry jako služby. Restrukturalizaci bohužel odnesla oficiálně neoznámená střílečka s Mandalorianem od Respawn Entertainment, fanoušci Hvězdných válek ale můžou zůstat klidní, protože to rozhodně nebyla jediná hra z tohoto světa, kterou vydavatelský dům do budoucna chystá.

Kromě pokračování akční adventury Star Wars Jedi od Respawnu se ve studiu Bit Reactor pracuje na strategii z předaleké galaxie, které se nedávné rušení pozic a projektů nedotklo. „Minulý týden byl pro herní průmysl obtížný a obzvlášť pro naše kolegy z Respawnu. Ale stále tvrdě pracujeme na naší hře,“ uvádí studio na sociálni sítí X s lakonickým dovětkem, že ze zatím nepojmenované hry uvidíme víc, až bude připravená.

Bit Reactor založili v lednu 2021 veteráni z Firaxis Games, kteří pracovali na špičkových tahových strategií XCOM a Civilization. Na Star Wars strategii pracují pod hlavičkou EA a s pomocí Respawnu od roku 2022.

Nejbližší hrou, která nás vezme do populárního univerza bude zřejmě akční adventura v otevřeném světě Star Wars Outlaws, kterou vyvíjí Ubisoft. V dalším francouzském studiu Quantic Dream vzniká i adventura Star Wars: Eclipse, na tu si ale budeme muset ještě minimálně dva roky počkat.

Nejnovější články