Borderlands 3 a další kolo rekordů – nejprodávanější, nejdigitálnější, nej…
zdroj: tisková zpráva

Borderlands 3 a další kolo rekordů – nejprodávanější, nejdigitálnější, nej…

24. 9. 2019 12:28 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Před týdnem to byly rekordy v počtu souběžně hrajících hráčů a plácání se po zádech na straně Gearboxu, teď tu máme zprávy a rekordních prodejích a plácání se po zádech vydavatele 2K. Slovo „nej“ se v článku objeví několikrát, protože všechno nasvědčuje tomu, že Borderlands 3 jsou prostě hit.

Rekordy tentokrát padaly jak na straně hry, tak na straně vydavatele. Během prvních pěti dnů se prodalo o 50 % víc kopií Borderlands 3 než Borderlands 2 za stejnou dobu, čímž se střílečka stala nejrychleji prodávaným titulem vydavatele 2K.

Během těchto pěti dní bylo do obchodů rozesláno 5 milionů kopií a trojka napomohla celé sérii k dosažení výdělku 1 miliardy dolarů, což se dosud podařilo jen jedné jiné sérii od 2K. Jaké, o to se vydavatel nepodělil.

Ale zpátky k prvenstvím. 70 % prodaných kopií ve zmíněných pěti dnech připadá na vrub digitálnímu trhu, což je největší podíl digitálu u hry distribuované 2K, která vyšla na různých platformách i fyzicky.

zdroj: Archiv

Borderlands 3 měly ještě před vydáním největší počet předobjednávek, s jakým se kdy v 2K setkali a jde o jejich nejlépe prodávanou PC hru navzdory faktu, že je dostupná jen přes Epic Games Store.

Poslední úspěch je zajímavý hlavně proto, že ukazuje, kam se posouvá hráčská obec a tvůrci zábavního obsahu. Borderlands 3 během prvních pěti dní vygenerovaly 14 milionů hodin videí na Twitchi. Borderlands 2 zvládly dvě třetiny tohoto čísla za sedm let…

O popularitě nového looter shooteru snad už nikdo nepochybuje. A pro dnešek ještě s Borderlands 3 nekončíme, protože večer vás čeká naše recenze.

Nejnovější články