Blizzard kupuje tvůrce Spellbreaku. Mají pomoct s datadisky pro World of Warcraft
zdroj: Proletariat

Blizzard kupuje tvůrce Spellbreaku. Mají pomoct s datadisky pro World of Warcraft

29. 6. 2022 16:30 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Společnost Blizzard Entertainment se stává novým majitelem bostonského studia Proletariat, tvůrců battle royale Spellbreak. Novou pracovní náplní týmu přibližně stovky zaměstnanců bude podpora World of Warcraft, a to včetně vývoje nadcházejícího datadisku Dragonflight. Na něm studia spolupracují už od května.

Spellbreak naproti tomu skončí. Servery poběží do začátku příštího roku, v mezičase už se nepočítá s novým obsahem, čarodějnická battle royale se nicméně už delší dobu potýkala s nezájmem a mrzkými počty hráčů. Studio blízký konec svého debutu oznámilo včera.

Nákup Proletariatu je nejexpanzivnější krok Blizzardu za uplynulou dekádu. Detaily obchodu společnosti nezveřejnily. V rámci chystané akvizice firmy Activision Blizzard, jejíž dokončení je chystané na příští rok, se Proletariat spolu s ní patrně stane součástí Microsoftu. Pokud tedy projde sítem antimonopolních úřadů.

„Hráče vždycky stavíme na první místo, ať děláme cokoliv, takže tvrdě pracujeme na tom, abychom splnili a překonali jejich očekávání,“ uvádí v tiskovém prohlášení prezident Blizzardu Mike Ybarra. „Nedílnou součástí péče o naše týmy je zajistit, aby měly dostatek zdrojů vytvářet zážitky, které naše komunita bude milovat, a zároveň jim dát prostor zkoumat ještě kreativnější příležitosti v rámci svých projektů. Proletariat se perfektně hodí coby podpora našeho poslání přinášet hráčům vysoce kvalitní obsah častěji.“

Nejnovější články