Wolcen: Lords of Mayhem

Wolcen: Lords of Mayhem

Články

Diablovka Wolcen je navzdory dlouhému early accessu pěkně rozbitá

Vývojáři dost často mód předběžného přístupu ospravedlňují tím, že jim zvídaví hráči slouží v podstatě jako základna testerů. Wolcen: Lords of Mayhem si v early accessu pobylo čtyři roky a zdálo se, že půjde o jeden z nejnovějších hitů na poli akčních RPG – jenže ouha. Hru trápí zásadní bugy, problémy se servery i rozbitý systém ekonomiky, který je velmi snadné využít ke svému prospěchu a připravit se o výzvu, takže se její uživatelské hodnocení na Steamu propadlo skoro o 30 %.

Po téměř 10 letech vychází diablovka Wolcen: Lords of Mayhem běžící na CryEnginu

„Umbra, první diablovka na CryEngine 3“. Tak zní titulek prvního článku na naší kartě hry Wolcen: Lords of Mayhem. Článku, který byl napsán už v roce 2011. Během tak dlouhé doby se na hru snadno zapomene, ale tvůrci ji neopustili. Jen ji přejmenovali spolu se svým studiem, engine zachovali, na Kickstarteru vybrali 9 milionů korun, prošli si early accessem a dnes svůj dlouho vyvíjený titul vypouští mezi žraloky. Bude tahle diablovka stát za to?

Krásná diablovka Umbra změnila jméno a míří do early accessu

O diablovce Umbra jste měli možnost poprvé slyšet již v roce 2011, loni hra prošla Kickstarterem a nyní se po pěti letech vývoje podívá i mezi hráče a to v rámci early accessu, kde vyjde 24. března. Nicméně, nehledejte ji tam pod původním jménem. Vývojáři si nově říkají Wolcen Studio a svůj projekt nazývají Wolcen: Lords of Mayhem.

Nezávislá diablovka Umbra vstoupila na Kickstarter a je se nač dívat

Jak jsme my a hlavně tvůrci z francouzského studia SolarFall Games slíbili, diablovka Umbra spustila své kickstarterové stránky, na nichž se snaží vybrat 225 tisíc dolarů. Vzhledem k tomu, že chvilku po startu kampaně už mají skoro 100 tisíc je pravděpodobné, že se jim to povede a není se čemu divit. Hra vypadá opravdu krásně, některé nápady zní skvěle a celkově pořád nemohu uvěřit tomu, že studio tvoří pouze tři lidé.

Krásná diablovka Umbra se po letech připomíná záběry z hraní

Tři roky uplynuly od naší poslední zmínky o akčním RPG, tedy diablovce Umbra z dílny francouzského týmu SolarFall Games. Hra ovšem nezanikla, stále se opírá o vizuální sílu CryEngine 3 a v novém videu ukazuje, proč by mohlo jít o další povedený přírůstek do žánru. Do dokončení ovšem nějaký čas ještě zbývá, protože za dva dny spustí tvůrci vlastní Kickstarter. Jak je ale vidět z videa, hra už má za sebou pořádný kus práce.

Bleskovky

  • 7. 3. 2023 - Akční RPG Wolcen: Lords of Mayhem se prosekává na konzole

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
25. února 2020
Recenze