Třetí rasa a multiplayer Command & Conquer 3
zdroj: tisková zpráva

Třetí rasa a multiplayer Command & Conquer 3

11. 12. 2006 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Ano, jsou jí mimozemšťané. Slibně zní i progamingový režim s elektronickou tužkou na způsob sportovních studií.

Obrázek zdroj: tisková zpráva S blížícím se termínem, který EA oficiálně stanovili již na březen 2007 (jak PC, tak X360 verze), konkrétně 27.3., byla odtajněna třetí rasa z Command & Conquer 3: Tiberium Wars. Jak mnozí tipovali, budou jí mimozemšťané, kteří zaútočí na Zemi s cílem planetu dobýt a získat tak tibérium. Kampaň za cizáky bude výrazně kratší než za ostatní frakce - má čítat 15 misí, zatímco kampaně za GDI i NOD nabídnou přibližně po 35 misích (thx Vokr fansite). Producent Mike Verdu také zdůraznil důležitou proměnu NOD, kteří již nebudou vydáváni za bandu záporňáků jako dříve, nýbrž reprezentují skupinu chudších lidí jednoduše bojujících o přežití, resp. zbylé obyvatelné území. Skupinu GDI identifikujete podle přísně vojenského zaměření, ale už to prostě nebude stylizováno jako bitva hodných proti zlým, byť navrátivší se Kane svůj původ samozřejmě nezapře.

Příběhovou zápletku, jak ji popsalo preview, vám opět odvypráví renderované filmečky, v nichž se vyskytnou známí herci, například Josh Holloway (Sawyer v seriálu The Lost). V některých zemích tyto celebrity nadabují stejní lidé, kteří je namlouvají běžně, nicméně pro tuto RTS sérii typický počítačový hlas pronášející třeba "insuficient funds" zůstane zachován, což vám připomene staré časy. V této souvislosti se hodí zmínit, že jsme zaslechli spekulace o údajné přípravě české lokalizace C&C3 domácí pobočkou Electronic Arts, která však zatím nic neoznámila.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Multiplayeru se bude moci zúčastnit až 8 hráčů naráz a to za všechny tři frakce. Válčení proběhne na scénářích z Quick Match módu nebo na mapách sloužících pouze pro online hraní, jemuž věnují tvůrci velikou pozornost. Vedle přítomnosti vlastního profilu, kam se zaznamenají vaše vítězství či porážky a poté se promítnou do žebříčků, bude součástí C&C3 nevšední funkce zvaná Match Broadcast. S ní můžete na internetu vysílat vaše právě probíhající bitvy, které mohou přes speciálního Spectator klienta sledovat také lidé, kteří nevlastní samotnou hru. Těchto živých přenosů se bude moci zúčastnit několik tisíc diváků naráz, pro které administrátor připraví tu pravou show, když bude vše komentovat, ovládat pohled kamery a dokonce má disponovat i jakousi obdobou elektronické tužky (na způsob sportovního studia na ČT2) pro zvýraznění klíčového dění na obrazovce.

Ohlášena dnes byla sběratelská edice s dokumentem o vývoji, bonusovými mapami a skiny pro některé jednotky, exkluzivními trailery/plakáty, plnou verzí hry C&C Gold a strategickou příručkou ve formě videí. Dvě videa z poslední doby jsou k dispozici v sekci downloadů (26 MB a 51 MB) - oficiální listopadový trailer a dvouminutové video pouze se sestřihem z hraní, v němž si všimněte zvláštních animací skupin pěších jednotek, přesně jako v Battle for Middle-Earth 2, jehož optimalizovaný engine C&C3 pohání.
zdroj: FS, PCGamer, RTSCommunity, Vokr, WP

jd

Nejnovější články