XCOM 2 dnes vychází i s nativní podporou Steam ovladače
zdroj: tisková zpráva

XCOM 2 dnes vychází i s nativní podporou Steam ovladače

5. 2. 2016 16:59 | Video | autor: Adam Homola |

Výborná strategie XCOM: Enemy Unknown (recenze) z roku 2012 se po několika letech konečně dočkala pokračování. XCOM 2 vyšel dnes, společně s akčním trailerem oslavujícím uvedení hry na trh. V upoutávce se můžete nechat navodit na hraní pozitivními citacemi z prvních recenzí, které hru velebí podobně jako předchozí díl.

Jak už bylo oznámeno dříve, XCOM 2 je momentálně dostupný jen a pouze na PC (Windows, Mac, Linux) a na konzole či tablety se momentálně nechystá. Tvůrci těsně před vydáním hry oznámili také oficiální integraci Steam Controlleru do hry. Pokud tedy někdo z vás vlastní nový ovladač od Valve, může využít jeho specifické funkce hned v den vydání.

zdroj: Archiv

Konkrétně jde o možnost používání různých schémat ovládání pro různé herní situace, nebo možnost ovládat kameru skrze touchpady v taktickém a Geoscape režimu. Schopnosti vojáků lze také vybírat skrze Touch Menu ovladače. Pro XCOM 2 jistě vznikne spousta schémat ovládání od fanoušků, ale tentokrát podporují Steam Controller oficiálně i vývojáři a hodlají jeho podporu i nadále rozšiřovat a zlepšovat, jak oznámili na Steamu.

Na Steamu také dokonce nabízí speciální balíček obsahující hru a ovladač. Na Games vám recenzi na XCOM 2 přineseme v průběhu příštího týdne a určitě se na hru podíváme i ve formě GamesPlaye.

Nejnovější články