Vyšel nový trailer k Dark Souls III a tvůrci nechtějí, abyste se na něj dívali
zdroj: tisková zpráva

Vyšel nový trailer k Dark Souls III a tvůrci nechtějí, abyste se na něj dívali

21. 9. 2016 18:52 | Video | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste se ještě nenabažili slastně masochistického stylu Souls série, From Software vám 25. října naservíruje severský datadisk Ashes of Ariandel pro Dark Souls III. K němu nyní tvůrci vydali nový trailer, kde se převážně objevují záběry z hraní, ale také několik bossáků, kvůli kterým vám autoři radí, že byste se vlastně na video neměli dívat. Respektive, pokud se chcete ušetřit spoilerů, nedívejte se na něj. Já bych toto tvrzení spíše poopravil. Pokud se bojíte spoilerů, dívejte se do 3:35 a pak video vypněte.

Z hlediska hratelnosti samozřejmě upoutávka nic překvapivého neukazuje, všichni jsme tento systém viděli už mnohokrát a i bez uživatelského rozhraní asi tak tušíte, co se v boji děje. Především hádám, že v souboji s plivačem ohně už musí mít hráč zapnutou nesmrtelnost. Každopádně se ale ukazuje krásně zachmuřená a sychravá atmosféra nové oblasti Ariandelu, kam jdete jako „Nevzplanutý“ zničit zdroj zla.

Tématika ohně a ledu, která bude pro datadisk klíčová je z videa celkem jasně zřetelná. Pěkná je i stylizace, která chytře vychází z evropských severských motivů a v typickém „mišmaš“ stylu vedle sebe klade vikinské přilby, keltské ornamenty a normanské štíty – a ničemu to nevadí, protože klíčový je celkový dojem. Ten samozřejmě vylepšuje poslední minuta, ale byli jste varováni. Pokud si chcete užít první zjevení bossů, což patří k největším kouzlům této série, pak prostě video vypněte v řečený čas.

zdroj: Archiv

Nejnovější články