Vyšel mix Portalu a Cthulhu jménem Magrunner
zdroj: tisková zpráva

Vyšel mix Portalu a Cthulhu jménem Magrunner

20. 6. 2013 19:00 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Právě v těchto minutách (19:00) spatřila světlo světa další, čerstvě narozená videohra! Má punc nezávislého studia, mixuje v sobě hratelnost Portalu s lovecraftovskou zápletkou o Cthulhu a jmenuje se Magrunner: Dark Pulse. Abychom ji to věřili, nabízí jako důkaz release trailer, na jehož konci přijde i sám Prastarý.

V Magrunneru se máme ponořit do roku 2050 a vcítit do role titulního "magrunnera", jednoho ze zaměstnanců korporace MagTech (nebo tak nějak) ovládajícího mocnou sílu magnetů pomocí technologických rukavic (nebo tak nějak). Co působí jako nemlich přes kopírák vzatý Portal, se však záhy zajímavě promění, protože testovací komplex umístěný kdesi ve vesmíru se ocitne pod atakem potvor z cthulhovského univerza. A, jednoduše řečeno, Cthulhu her není nikdy dost.

Je otázkou, jak kombinace Portalu s Lovecraftem funguje – dle videa jsou ve stylizaci Magrunneru stále přítomny barvičky jako z Tronu, naopak správný Lovecraft by měl být cokoliv jen ne rozveselený nebo, nedej bůh, slibující jakoukoliv spásu. Heslo traileru však nabízí "Cthulhu konfrontovaného s technologií", což jsme tu jednak měli nedávno, ač ne v hratelnosti z pohledu první osoby, a jednak by Cthulhu měl být správně konfrontován leda tak se šichtou naplnit až po okraj masové hroby... 

Avšak kvality Magrunnera jsou nyní už na posouzení hráčů a recenzentů. Titul slibuje přes čtyřicet zapeklitých levelů a k dispozici je za dvacet eur.

...

Nejnovější články