Vesmírná akce Everspace se předvádí na prvních záběrech z hraní a vypadá skvěle
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná akce Everspace se předvádí na prvních záběrech z hraní a vypadá skvěle

27. 7. 2015 14:42 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv ke spuštění kickstarterové kampaně Everspace od Rockfish Games dojde až 6. srpna, na hře se už půl roku pracuje. Důkazem toho je i první video, které tuto hru doprovází i na Steam Greenlight. Everspace slibuje primárně akční zážitek spočívající ve spektakulárních vesmírných střetech. Kromě těch tu ale bude i trocha těžení, craftingu, jenž se bude týkat vaší stíhačky a dalších činností.

Nicméně vše se váže k vaší vesmírné lodi a samotnému vesmíru. Jak z videa pochopíte, Everspace trochu připomíná Elite: Dangerous na cracku a bez multiplayerové složky. Takže pokud chcete krásnou grafiku, akční pojetí vesmírných soubojů z kokpitu i pohledu vně stíhačky a podobně akční dolování materiálů, Everspace by mohla nabídnout prostor právě vám.

Navíc je svým konceptem rogue-like, přičemž ale není příliš macešská a i když zahyne váš pilot, upgrady, které jste pro svou loď pořídili, vám zůstanou. Celkově hra působí jako nadějná akční jízda, ale má to jednu nevýhodu. Ačkoliv se na ní půl roku pracuje, ještě nějaký pátek se pracovat bude. Beta přijde začátkem příštího roku a plná verze až v druhé polovině a to na PC, pro nějž bude i optimalizované ovládání na klávesnici a myš.

zdroj: Archiv

Nejnovější články