V prologu Gears of War 4 se zúčastníte klíčových bitev COG
zdroj: tisková zpráva

V prologu Gears of War 4 se zúčastníte klíčových bitev COG

29. 9. 2016 13:53 | Video | autor: Aleš Smutný |

Prolog bývá u většiny her dost nezáživný. Kvůli novým hráčům vám tvůrci ukazují všechny základní prvky a pomalu vám představují celkový herní styl, abyste si na něj zvykli. Coalition Games se ale rozhodli právě úvodní část Gears of War 4 pojmout originálně. Během úvodní dvacetiminutovky se tak zúčastníte trojice klíčových bitev z historie COG.

V prvním segmentu se podíváte ještě před invazi Locustů do často zmiňovaných Kyvadlových válek. V jednotce ještě mladého Dominica Santiaga útočíte na základnu UIR, abyste se zmocnili pro sérii ikonické zbraně Hammer of Dawn.

V druhé bitvě zažijete Emergence Day, což vás už dějově přiblíží mnohem blíž k první Gears of War. Zažijete tak chaos, který nastal po překvapivém útoku Locustů, a snažíte se ochránit klíčové osoby tváří v tvář nečekanému nepříteli. Mimochodem, když se dobře zaposloucháte, uslyšíte během mise hrát vynikající soundtrack Kevina Riepla k prvnímu dílu, který dle mého skromného názoru kvalitativně převyšuje následné kompozice z dvojky a trojky od Stevea Jablonskyho.

Třetí, závěrečná část se odehrává během běsnící války posledních lidských jednotek s Locusty a Lambenty u pevnosti Anvil Gate. Kontextově už se ocitáme během událostí třetí dílu, kde se bitva o Anvil Gate také objevila. Vy zde ale bojujete na hradbách po boku Bernadette a snažíte se zastavit zběsilý útok Locustů na pozice obránců.

Ve videu se objevuje i plukovník Victor Hoffman, který se objevil ve třetím díle, a zde jak během bitvy o Anvil Gate, tak i v časové linii, kdy se odehrává čtvrtý díl. Tady už je z něj zasloužilý veterán na vozíčku, který přihlíží, jak politička představující nový stát pod vedením vojenské kliky hovoří o klidné a spokojené společnosti dneška. Což se samozřejmě ukáže být jako omyl…

Musím říct, že vytvoření trojice misí tohoto typu je opravdu dobrý nápad. Novým hráčům takto prolog přiblíží alespoň rámcově předchozí události. Víc jde ale o službu fanouškům předchozích dílů, kteří takhle dostanou možnost zahrát si klíčové okamžiky, o kterých během trilogie jen slyšeli, nebo se jich účastnili okrajově. A vlastně jsem se na čtyřku začal těšit. Pokud tvůrci opravdu pochopili, co příznivci předchozích her chtějí – a tento nápad naznačuje, že ano – pak by mohla být celá kampaň v tomto stylu. Uvidíme 11. října, kdy hra vychází na Xbox One a Windows 10.

Nejnovější články