Útek z vězení v The Escapists nebude jednoduchý, ale vypadá zábavně
zdroj: tisková zpráva

Útek z vězení v The Escapists nebude jednoduchý, ale vypadá zábavně

8. 7. 2014 10:04 | Video | autor: Aleš Smutný |

Útěky z vězení nejsou ve hře něčím neobvyklým, ale většinou se jedná o lineární záležitosti, kde nic nevymýšlíte a cestu ven si proplížíte, prostřílíte nebo prosekáte po autory určené stezce. The Escapists by měla nabídnout něco zcela odlišného primárně pro hráče, kteří chtějí plánovat samotný proces útěku, komunikovat s vězni, strážci a samozřejmě následně i útěk realizovat.

Mouldy Toof studio The Escapists vydává pod patronátem Team 17 a podle prvních informací a hlavně trailerů bude hra disponovat pořádnou dávkou znovuhratelnosti. Ve hře bude hned několik prostředků a plánů, jak se z vězení dostat, přičemž ve The Escapist najdete hned několik různých vězení a scénářů.

Ve vězení si musíte budovat vlastní reputaci konverzací i nezbytnými rvačkami, pro které získáte dispozice třeba v tělocvičně nebo s pomocí tvorby předmětů – po vzoru staročeského pořekadla „ty máš svaly, já mám nunčaky“.

Svůj plán na útěk navíc musíte nacpat do pravidelného vězeňského režimu. Pokud chcete něco páchat na cele, je třeba se vyhnout slídivým očím strážných. Kopete tunel? Tak vymyslete, kde se zbavíte písku.

Pokud se The Escapists povede, mohla by přinést spoustu zábavy při plánování útěku i přežívání ve vězení. Hra se momentálně nachází na Steam Greenlight, přičemž zítra vyjde v rámci Early Accessu. Zatím se můžete kochat koláží scének z vězeňského prostředí a více či méně úspěšně realizovaných plánů na útěk v novém traileru.

zdroj: Archiv

Nejnovější články