Tuning vozidel v Need for Speed: Payback začíná u rezavého vraku a nemusí končit jen u terénního brouka
zdroj: tisková zpráva

Tuning vozidel v Need for Speed: Payback začíná u rezavého vraku a nemusí končit jen u terénního brouka

27. 7. 2017 16:01 | Video | autor: Patrik Hajda |

Úprava vozidel je neodmyslitelnou součástí série Need for Speed již od Underground dílů, kde tuning zažil svůj asi dosud největší boom. Postupně se od něj sice upouštělo, ale pak se vrátil v celé kráse v minulém díle s prostým názvem Need for Speed. A jeho ještě promakanější verze bude součástí připravovaných akčních závodů ve stylu Rychle a zběsile – Need for Speed: Payback.

Zatím jste měli možnost vidět pouze ztřeštěnou jízdu po dálnici, kde měl Mustang co dělat, aby dohonil ujíždějící kamion mezi troskami z explodujících SUVček. Ve videu se sice pohybovaly značně upravené vozy, ale na vlastní proces úprav už během E3 prezentace nezbyl čas. A je to možná dobře, protože se mu teď věnuje samostatný trailer.

Od pohledu se jedná o stejný systém tuningu, jako v předchozím díle. Rozdíl je „pouze“ v míře možností úprav karoserie a vnitřností. Nejedná se pouze o nárůst počtu dílů pro jednotlivé části karoserie jako jsou nárazníky, blatníky, prahy a křídla. Do zástupu úprav se přidává například barva kouře stoupající z pálících se pneumatik nebo barva plamene šlehajícího z výfuku při vstřikování nitra.

zdroj: Archiv

V souvislosti s tuningem se vrací i rozdělení aut do různých tříd. V minulém díle jste si ovládání auta jednoduše nastavili posuvníky a během pár vteřin přetvořili okruhový závoďák na driftující bestii nebo speciál na čtvrt míle. Video výše o takové možnosti v Payback vůbec nehovoří, ale na stránkách hry je zobrazeno celkem pět tříd vozidel – klasické okruhové závoďáky, auta na drift s vyhnutými koly, offroadové mašiny s vysokou světlou výškou a balónovými pneumatikami, speciály na vysokou rychlost na dlouhé vzdálenosti a monstra na dragy zvedající se na zadní.

Není tak jisté, zda si od začátku zvolíte, do jaké třídy bude vaše kára spadat, jestli to vyplyne z postupného tuningu výkonu a podvozku. Nové díly si budete moci zakoupit ve specializovaných prodejnách pro každou ze tříd nebo je vyhrajete v závodech. Stejně tak to bude fungovat i se samotnými vozidly, u kterých se nově naskytuje třetí možnost – v podstatě stodolní nálezy, které známe z první Forza Horizon.

Need for Speed: Payback zdroj: tisková zpráva

Po světě jsou roztroušené zrezivělé vraky ikonických klasik, které můžete odtáhnout do své garáže a postupně jim vrátit lesk a slávu. Ve videu je to znázorněné na překrásném Nisannu/Datsunu Fairlady, který se z pouhého šrotu promění v ušmudlanou múzu, zapomenutou kdesi v kůlně a následně v nepatřičně upravený pluh na sníh. Já bych krásné tvary téhle klasiky nikdy takto nezohyzdil, ale je dobře, že si díky širokým možnostem tuningu přijde na své úplně každý.

Need for Speed: Payback vychází 10. listopadu na PC, PlayStation 4 a Xbox One. K předobjednávce obdržíte pět již vytuněných vozidel: Nissan 350Z, Chevrolet Camaro SS (1967), Dodge Charger R/T, Ford F-150 Raptor a Volkswagen Golf GTI Clubsport. Tyto vozy obsahují speciální modrý kouř od pneumatik a modré podsvícení podvozku. Součástí deluxe edice je i takzvaný Story Mission Pack, který snad značí pouze nějakou menší odbočku nedůležitou pro hlavní příběh hry.

Nejnovější články