Total War: Warhammer předvádí epickou bitvu Říše s válečníky Chaosu
zdroj: tisková zpráva

Total War: Warhammer předvádí epickou bitvu Říše s válečníky Chaosu

7. 4. 2016 17:40 | Video | autor: Aleš Smutný |

Další dlouhé video z Total War: Warhammer se po obléhání Altdorfu věnuje opět střetu Říše, ovšem tentokrát se silami Chaosu. Říšská armáda přímo pod velením Karla Franze se brání útoku válečníků Chaosu pod vedením Archaona. Ačkoliv Chaos Warriors, jak se frakce jmenuje, bude hratelná jen pro ty, kteří si hru předobjednají, jako protivníci vás budou ohrožovat bez ohledu na to, zda DLC Chaos Warriors Race Pack máte, nebo ne.

Že se při obraně území proti Archaonovým nájezdníkům zapotíte, video zdatně demonstruje. Už jen při představování jednotek působí (ač početně větší) armáda Říše jako outsider proti mohutným válečníkům se štíty potaženými lidskou kůži, bojovým vozům, které jsou určené na drcení šiků pěchoty a především obrovi a dvojici Hellcannonů. O Archaonovi nemluvě.

Pravda, na druhé straně stojí kromě tradiční pěchoty a zmíněného Karla Franze na Deathclawovi také raketomety Helstorm, Helblaster Volley Cannon, dva mágové a Luminark of Hish. Jak tohle megalomanské střetnutí dopadlo, zjistíte sami - nechci výsledek bitvy prozrazovat.

Rovněž bych rád vypíchnul některé skvěle vypadající části. Počáteční kanonáda raketometů je nádherná, stejně jako odpověď Hellcannonů. Momenty, kdy magie nebo máchnutí křídel a útoky Deathclawa rozhazují bojovníky kolem, působí tou správnou warhammerovskou atmosférou. Ale nejvíce téhle atmosféry má scéna, kde zoufalý kouzelník utíká sněhem před kráčející zkázou v podobě Archaona.

Jelikož se objevuje čím dál tím více videí ze hry, jistě si odvodíte, že se pomalu blíží i její vydání. Total War: Warhammer nakonec vyjde 24. května na PC a Mac.

Nejnovější články