Total War: Warhammer předvádí masivní obléhání Altdorfu nekromantem Kemmlerem
zdroj: tisková zpráva

Total War: Warhammer předvádí masivní obléhání Altdorfu nekromantem Kemmlerem

29. 3. 2016 13:06 | Video | autor: Aleš Smutný |

Dva dárky v jednom balení nabízí fanouškům Total War a Warhammeru tvůrci z Creative Assembly. Dvacetiminutové video z Total War: Warhammer totiž předvádí nejenom dlouho žádané obléhání říšského města Altdorf nemrtvými hordami proslulého nekromanta Heinricha Kemmlera, ale zároveň prezentuje upírská hrabství v akci. A k tomu video představuje řadu specifik, která odliší Warhammer od ostatních Total War her.

Upírská hrabství jsou nejvíce specifickým příkladem rozdílů mezi jednotlivými frakcemi. Nedisponují artilerií, ale mají v rukávu jiné triky. Některé jednotky jsou slabé, pomalé, zranitelné, ale máte jich mnoho. Jiné jsou silné, rychlé, ale pokud se na ně soupeř soustředí, rychle podlehnou. Musíte tedy dobře kombinovat rozmístění jednotek, abyste vystavovali palbě ty správné a neobětovali skutečné kladivo, které roztříští soupeře o vaší kovadlinu ze zombií.

Navíc se ukazuje, jak velkou roli sehraje magie. Kemmler, jakožto špičkový nekromant a jednomužná, byť podpůrná, armáda neustále čaruje posilující či oslabující kouzla a umí vykouzlit i smrtící poryv, který způsobí cílové jednotce těžké ztráty. Ale i když jde o hrdinu s masivní výdrží, pořád je to primárně mág.

Jak poznamenávají vývojáři, takový von Carstein si v boji na blízko vede výrazně lépe a nejspíše zmasakruje celé jednotky sám, což na blízko od Kemmlera nemůžete čekat. Ostatně, projeví se to i ve finálním boji s generálem obránců - patriarchou Balthasarem Geltem.

zdroj: youtube.com

Skvěle vypadají speciální jednotky přízraků, které dostávají od nemagických zbraní jen zlomek poškození. Potěší i taktické jednotky jako netopýři, kteří moc neublíží, ale umí létat a zaměstnají protivníkovu artilerii, abyste se mohli přemístit blíž bez těžkých ztrát. Ostatně, střelba je obecně slabinou nemrtvých. Kromě kouzel budete často pod palbou bez možnosti odpovědět. Nově také některé typy kavalérie dokáží při proražení či obklíčení protivníkovy formace zaútočit na druhou jednotku, která je za ní. Nehrozí tedy, že váš drtivý útok zastaví banda vandráků, o kterou zakopne pár koňů na okraji útočné formace.

Hlavní je ale celkový dojem, který působí velmi warhammerovsky. Stačí slyšet, že silná pěchota ghoulů kolísá, protože je proklel lovec čarodějnic, nebo že se hráč bojí jednotky příliš shlukovat, aby je všechny nevyhladilo ničivé plošné kouzlo, a rázem získáváte určitý pocit individuality, který podporují i další hrdinové a generálové, kteří se potulují po bojišti.

V případě nemrtvých je milé, že funguje mechanika z původní deskové hry. Nehrozí tak, že by jednotky utekly, ale po neúspěšném testu na leadership se začnou rozpadat. Důraz na magii a efekt létajících jednotek pak nutí často radikálně měnit strategii. A nakonec je tu i nutnost chránit svého nekromanta, protože jakmile padne, celá armáda se vám rozpadne.

Všechno výše popsané zažijete v Total War: Warhammer už 24. května.

Nejnovější články