Total War: Warhammer představuje náročnou kampaň za Válečníky Chaosu
zdroj: tisková zpráva

Total War: Warhammer představuje náročnou kampaň za Válečníky Chaosu

10. 5. 2016 18:55 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak už nějakou dobu víme, pátá frakce Warriors of Chaos k Total War: Warhammer nebude dostupná jen pro předobjednávky, ale pro všechny, kdo si hru koupí během prvního týdne od vydání. Nové, osmiminutové video vysvětluje specifika tažení za Válečníky Chaosu, v tomto případě pod velením Kholeka Suneatera.

Hrát za Warriors of Chaos bude obtížné, protože mají několik unikátních vlastností a nemalé cíle. Vždy musí zničit Bretonnii a Říši, což není nic snadného, tím spíš, že ke Karlu Franzovi se musí prosekat skrz další lidské státy. Navíc v delší kampani musí porobit i trpaslíky. Stoupenci Chaosu navíc využívají už známou mechaniku hord, což znamená, že primární zisk přináší plenění měst a vítězství v bitvách.

U Válečníků Chaosu jde tato závislost do extrému. Jejich budovy prakticky nevydělávají a tak je klíčové hodně plenit, vyhrávat bitvy a především vylepšovat svá dočasná ležení a vojevůdce tak, aby zlevňoval jednotky. Naštěstí vám některá území rekrutování nových stoupenců zlevňují a při dobytí města máte možnost předat jej do rukou původního klanu, za což ten šťastně vskočí do náruče bohů Chaosu.

zdroj: Archiv

Dávat musíte pozor také na rozestavění armád. Pokud máte dvě příliš blízko sebe, automaticky trpí obě ztrátami, protože dochází k bojům mezi vojáky obou lordů. Chaos prostě nepatří k nejpřátelštějším frakcím a každý vojevůdce zde hraje především na sebe. Kampaň za jeho následovníky tak bude vyžadovat pečlivé balancování ofenzivy a regenerace armád, společně s managementem zdrojů. Díky tomu, že budovy toho kromě jednotek moc neprodukují, bude přístup ke správě území o hodně jiný, než u standardnějších stran konfliktu. Total War: Warhammer vyjde 24. května na PC a Mac.

Nejnovější články