The Signal From Tölva předvádí v desetiminutovém videu války robotů
zdroj: tisková zpráva

The Signal From Tölva předvádí v desetiminutovém videu války robotů

30. 11. 2016 11:38 | Video | autor: Aleš Smutný |

Tvůrci Sir, You Are Being Hunted ze studia Big Robot nedávno představili svůj nový projekt The Signal From Tölva, v němž se ocitnete v roli robota na planetě plné… robotů. Víceméně jde o akční adventuru s prvky explorace, ovšem jak vám ukáže video z hraní, ona akční část rozhodně není upozaděná. Naopak, myslím, že by se The Signal From Tölva klidně mohla prezentovat jako sandboxová střílečka a nikdo by neřekl, že se tak definuje neprávem.

Na planetě Tölva totiž probíhá neustálý průzkum a také války různých frakcí robotů. Vy jste o trochu pokročilejší robot, který dokáže hackovat i jiné roboty, respektive jejich domovské výrobny a tím si vyrábět spojence. Spřáteleným robotům můžete dávat i rozkazy, což se hodí nejen v boji, ale třeba i při prozkoumávání míst, která se nezdají být vaší plechové schránce bezpečná. Vyzkoušejte to nejdříve na kamarádovi.

Když už dojde na samotnou akci, The Signal From Tölva vypadá vážně dobře. Širokou paletu zbraní doplňuje členitá a rozlehlá krajina a fakt, že každý z robotů se chová odpovídajícím způsobem. Pokud je nějaký jeho kolega napaden, jde mu pomoct, což platí i pro vás a vámi „spřátelené“ roboty. Navíc zbraně vypadají opravdu pěkně a působí jako něco, co improvizací vyrobili robotičtí kolonisté ze součástek, které měli k dispozici.

zdroj: Archiv

Kromě boje bude obsahem hry i prozkoumávání planety. Tuhle část hratelnosti video ještě neřeší, jen na konci je o tom letmá zmínka. Ve výsledku by tak měl všechen ten boj mít smysl a nepůjde jen o přetahování se o kousky území. Ostatně, každý z robotů prý má svůj úkol, který má plnit a tak se nestane, že by všichni jen čekali až přijdete a aktivujete jejich obranné reakce.

Co se vlastně na planetě Tölva stalo bude asi hlavním předmětem vašeho zájmu. Ostatně, povšimněte si, že některé balvany ve hře nejsou ve skutečnosti balvany, ale trosky obřích umělých bytostí. Z The Signal From Tölva se začíná klubat zajímavý titul, který bychom si na PC mohli zahrát už v prvních měsících příštího roku.

Nejnovější články