Teleportování a létající lučištník - v soubojích Divinity: Original Sin II se meze kreativitě nekladou
zdroj: tisková zpráva

Teleportování a létající lučištník - v soubojích Divinity: Original Sin II se meze kreativitě nekladou

8. 9. 2017 11:24 | Video | autor: Patrik Hajda |

Jak se neúprosně blíží datum vydání skvěle vypadajícího izometrického RPG Divinity: Original Sin II, neuplyne jediný týden bez nového videa s další dávkou úchvatných záběrů. Tentokrát, už ani ne týden před tím slavnostním dnem, nás vývojáři z Larian Studios namlsávají videem, které rozebírá nekonečné soubojové možnosti.

Tvůrci si své příznivce opravdu hýčkají. Před týdnem se s vámi podělili o informace ohledně kompletního dabingu hry a ukázali hrdiny v jejich finální naleštěné podobě, zatímco teď chtějí zase vyrazit dech každému správnému taktikovi.

Nové video se totiž zaměřuje na jednu bojovou instanci vašich čtyř hrdinů proti bandě nepřátel, kteří jsou – co se statistik týče – ve značné výhodě. I když je vaše výprava na mnohem nižší úrovni, není nutné brát hned nohy na ramena. Stačí trochu vynalézavosti a ze zdánlivě prohrané potyčky odejdete jako vítězové bez ztráty květinky.

zdroj: Archiv

Parta hrdinů čelí mágovi, jehož kletby je připraví o schopnost sesílat kouzla, obří ještěrky se zase vyžívají v šíření ohně a na útesu nad tekoucí lávou se pyšní kněžka, které byste se měli prostě vyhnout. Bez vytváření si vlastních výhodných pozic to nepůjde. Proto si ranger nechá narůst křídla a vyletí na vršek stavby, odkud má dobrý výhled na nepřátelé pod sebou a zasype je salvou šípů.

Ještěrky tento krok oplatí podpálením hrdinů, ale okamžitě přivolaný déšť situaci zachraňuje. Vzniklou páru lze navíc očarovat požehnáním, které vyléčí všechny v ní stojící postavy, takže se ve výsledku vůbec nic nestalo. Dále můžete vidět neviditelnou schopnost použitou spolu s teleportem, kdy se hrdina vynoří za zády kněžky a párkrát jí bodne mezi lopatky.

Ta se překvapivému útoku jen vysměje, ale bylo to naposled. Další překvapivý útok, kdy ranger prohodí pozici právě bodajícího zloděje s jedním z nepřátel, vytvoří skvělou situaci pro útok balistou, která sprovodí ze světa dva záporáky najednou. Pomocí teleportu se zbavíte další ještěrky, když jí přemístíte přímo do lávy a hlouček kolem ohniště si zase říká o teleportování sudu se střelným prachem.

Zdá se, že přímočarý postup s "tankem" v čele vám v Divinity: Original Sin II ne vždy projde. Zato vymýšlení ideálních cest, vytváření kombinací, získávání výhodných pozic, hraní si s elementy a teleportem a celkové zapojení kreativity a představivosti si užijete dosyta. A to již příští týden ve čtvrtek, kdy hra vychází na Steamu za 45 eur.

Nejnovější články