System Shock Remake má vlastní vizi, od originálu se bude znatelně lišit
zdroj: tisková zpráva

System Shock Remake má vlastní vizi, od originálu se bude znatelně lišit

8. 11. 2017 17:32 | Video | autor: Václav Pecháček |

Ačkoli původně plánované datum vydání již patří minulosti, autoři remaku legendárního System Shocku dále pokračují v tvrdé práci. Však také minulý rok na Kickstarteru vybrali více než milion dolarů. Nové video důkladně prozkoumává prostředí Citadely, které se od původní verze z roku 1994 celkem výrazně liší, a také představuje nové technologie na tříštění nepřátel a jejich trhání na kusy.

Autoři ze studia Night Dive se po dlouhém přemýšlení rozhodli, že místo toho, aby na původní hru naplácli hezčí textury, do své verze přidají vlastní vizi. A ze záběrů je to okamžitě vidět. Všechno vypadá tak nějak moderněji, a to nejenom kvůli nablýskané grafice. Úrovně jsou navíc přizpůsobené tomu, abyste jimi mohli co nejefektivněji projít jakýmkoli způsobem.

zdroj: Vlastní

Můžete se plížit, můžete střílet jako šílenci, můžete využít mrazících barelů, díky jejichž plynu následně není nic snazšího než znehybněné nestvůry dodělat. Vývojáři se ve videu odkazují na nový Doom a Wolfenstein – tedy na hry, které otrocky nekopírovaly své inspirace, a místo toho je dovedly někam dál, což bylo rozhodně dobře.

V tomhle kontextu je ovšem třeba pamatovat na to, že System Shock Remake není jediným dědicem značky – studio Other Side zároveň připravuje plnohodnotné pokračování System Shock 3. A tak by mě velice zajímala odpověď na otázku, jak změny vnímají sami přispěvatelé, případně fanoušci původního Shocku, kteří se na samotné kampani nijak nepodíleli. Komentáře na YouTube se zdají být převážně pochvalné, což ovšem samozřejmě nemusí nic znamenat. Asi nezbyde než si počkat na datum vydání na PC i konzole někdy v druhém kvartálu příštího roku.

Nejnovější články