Spider-Man ukazuje pohyb i boj, schovává tajemného záporáka
zdroj: tisková zpráva

Spider-Man ukazuje pohyb i boj, schovává tajemného záporáka

13. 6. 2018 14:09 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Kvalita filmů se Spider-Manem může být kolísavá, ale loňský Homecoming potvrdil, že je pavoučí kluk momentálně ve skvělé formě. A jeho herní verze od Insomniac zrovna tak, nebo to tak alespoň vypadá podle dema, které Sony letos prezentovalo na své E3 konferenci.

Spidey se zaplete do problémů s Elektrem, jako na potvoru zrovna ve vězení, kde sedí všichni padouši, o jejichž zatčení se za uplynulých osm let zasloužil. A jaká to náhoda, záporáci Scorpion a Rhino jsou mezi nimi také.

Bojové schopnosti Spider-Man prezentuje na partičce náhodných osvobozených vězňů a působí dynamicky, zároveň se mezi nimi neobjevuje nic, co bychom od něj nečekali – nechybí přitahování nepřátel pomocí pavučiny a spousta akrobatických prvků. Boj působí méně těžkopádně než třeba ten v Batmanovi, ale může to být jen tím, že je mezi dvěma superhrdiny zhruba padesátikilový rozdíl.

zdroj: Archiv

Větší výzvou tak pro Insomniac bude poradit si s plynulým pohybem po městě, protože ten může skvěle fungovat ve vyleštěné části hry určené pro prezentaci, ale v celém otevřeném světě už je to komplikovanější. Každopádně je ale myšlenka rychlého cestování pomocí vystřelování pavučiny a přitahování se k domům a dalším povrchům velmi lákavá, pokud bude funkční a zábavná.

K zloduchům se po krátké honičce, která zahrnuje helikoptéru, spoustu blesků, hromadu akrobacie a detailní záběry na Spíďovo vypracované pozadí v elasťákách, připojí ještě Mister Negative. V téhle přesile je porážka nevyhnutelná, nicméně přichází záchrana v podobě cliffhangeru.

Spider-Man dorazí exkluzivně na konzoli PlayStation 4 letos 7. září a jak už je u velkých titulů od Sony v poslední době zvykem, vyjde v kompletní české textové lokalizaci. Takže si ho můžete vychutnat, i když vaše angličtina končí u komiksových bublin a BOOM!

Nejnovější články