Rainbow Six Siege představuje trojici herních módů a překvapivě i singleplayer
zdroj: tisková zpráva

Rainbow Six Siege představuje trojici herních módů a překvapivě i singleplayer

23. 10. 2015 10:09 | Video | autor: Honza Konfršt |

Následující trailer na Rainbow Six Siege představuje sice zajímavý, ale pekelně kratičký pohled na jednotlivé herní módy. Každý takový je pak stylově představen několika málo akcí proloženými záběry a každý je přitom zasazen do jiného koutu planety. To alespoň umožní tvůrcům představit (opět bleskově) víc speciálních jednotek a není tedy v žádném případě vždy řeč pouze o nám hráčům tolik známých jednotkách SWAT, ale například i o SAS, GIGN a dalších. Navíc, překvapivě, byla představena i série misí pro jednoho hráče, byť nejde o klasickou kampaň.

Z nastíněných multiplayeových módů pak vyplývají jednotlivé úkoly – v Hostage Rescue je třeba zachránit rukojmí ze spárů únosců a zajistit jejich transport do bezpečí. Dále nás ukázka zavede například do LA, kde se v módu Bomb Defusal snaží policisté zneškodnit bombu v bance, přičemž jim v takové snaze naopak bude skupina zločinců bránit.

A konečně trailer zavítá také do Hamburku, kde v módu Breach and Clear musí policisté zlikvidovat všechny teroristy. Na své by si jistě mohl přijít každý fanda týmového hraní, a to na obou stránkách barikády. Zároveň to však neznamená, že by se jednotlivé módy vázaly na konkrétní mapy – zde jen Ubisoft využívá stylizace a na daných případech ukazuje možnosti toho, nač se mohou hráči těšit.

Obě strany konfliktu pak nabídnou na výběr z řady speciálních postav, takzvaných operátorů. Ti budou rozdělení do dvou tříd – na bránící se a na útočící a celkem jich bude na výběr dvacet rozdělených do pěti zásahových útvarů z celého světa. Úspěšný tým by pak pochopitelně být co možná nejvariabilnější – pro bližší informace se můžete podívat například na jednu z našich starších aktualit a na v ní přiložené video.

Co je rovněž z aktuálního videa patrné a na co se můžeme my všichni akce chtiví na konzolích a na PC 1. prosince těšit, je míra destrukce. Stojí mezi protivníkem a vámi příčka? Nevadí, trocha olova s dostatečnou hybností to již architektům vysvětlí. Jedná se o zeď nosnou? Stále nevadí – stačí přidat na kalibru. Důležité je totiž zvítězit, nikoli to, aby budova po konci mise ještě stála. Hlavně když nespadne na rukojmí.

zdroj: Archiv

Vedle toho se také dozvídáme, že plná verze hry nabídne singleplayer. Tedy alespoň nějakou jeho formu. Ta ponese jméno Situace a půjde o jedenáctku speciálních scénářů, ve kterých budou moci hráči bez doprovodu dalších živých spoluhráčů prověřit své schopnosti proti umělé inteligenci. Zapomeňte však na příběh, zde půjde především o představení možností multiplayeru, výbavy a jednotlivých operátorů. Redaktoři IGN tak například popisují situace, kdy měli vyčistit unesené letadlo, v roli jednotek SPECNAZ zachraňovat skupinu rukojmích, čí se například bránit před vlnami nepřátel za pomocí střelby i nástražných pastí 

Nejnovější články