Půlhodinové video z nového Thiefa ukazuje plížení i svobodu
zdroj: tisková zpráva

Půlhodinové video z nového Thiefa ukazuje plížení i svobodu

18. 6. 2013 14:16 | Video | autor: Aleš Smutný |

Poté, co nás Pavel zpravil o tom, jak se mu líbí nový Thief, někteří členové redakce propadli silné malomyslnosti. Nyní vyšla desetiminutová ukázka z demo mise a k tomu dvacetiminutová diskuse o tom, jaký Thief bude a co v něm najdete. Samotná herní ukázka předvádí primárně stealth přístup, ale mám podobný pocit jako Pavel – že úroveň není zvolená moc vhodně pro předvedení plíživého přístupu.

V následné diskusi se mluví o tom, že Thief je o svobodě. Nechcete Focus? Vypněte jej. Chcete misi prolétnout ve sprintu? Je to prý na vás, tvůrci vám nechtějí říkat, jak máte hrát. Což zároveň znamená, že kdo se bude chtít plížit, bude mít šanci. Mechové šípy, šípy s lanem, obušek, to vše tu je. Garrett nebude zabiják, který se postaví třem vojákům a přežije.

Ale můžete na nepřátele jít od lesa. Zaklepejte obuškem o stěnu, schovejte se, a pak příchozího bacte zezadu po hlavě. Z povídání zní Thief solidně a hlavně tak, že pokud budete chtít, hra se nezpronevěří předcházejícím dílům.

Hru půjde dokončit bez jediného zabití, jediného omráčení a spuštění alarmu. Kupříkladu stíny nebudou zárukou neviditelnosti. Nic takového. Ponoření do plného stínu jen sníží pravděpodobnost, že vás strážný uvidí. Strážní budou mít i periferní vidění, kterým „něco“ zmerčí a půjdou to zkontrolovat, zatímco při přímém pohledu na vás hned startují na poplach. Bude to ale vše hlavně o té volbě stylu.

...

Nejnovější články