Podívejte se na zvracení do sudu v první herní ukázce ze Styx: Shards of Darkness
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se na zvracení do sudu v první herní ukázce ze Styx: Shards of Darkness

7. 10. 2016 12:50 | Video | autor: Václav Pecháček |

Příznivci pomalého plížení a noření nožů do nepřátel zažívají hotové hody. Jejich apetit by nejdřív měla uspokojit chystaná Dishonored 2, a jen o pár měsíců později bude následovat i Styx: Shards of Darkness. Jeho vydání se přesunulo z konce roku na začátek příštího, stále ovšem na PC, PS4 i Xbox One. Jedná se o druhý díl série o sprostém zeleném goblinovi, který se jako hbitá krysa plíží fantasy světem a vraždí všemožné elfy, lidi či trpaslíky. Pokračování má nabízet spoustu vylepšení od grafiky až po nový systém craftingu. Ale pokud si nepotrpíte na marketingem profiltrované sliby, můžete se konečně mrknout na první záběry přímo ze hry. 

Styx je šikovný malý zabijáček. Do jeho repertoáru patří nejen neslyšný pohyb z místa na místo (pozor, snažte se dopadat výhradně na koberce, ať není opravdu nic slyšet), ale taky řada ofenzivních schopností, ať už si vyberete hezkou svítící dýku, vystřelovací šipky, bleskurychlé vraždy z úkrytu, rozpouštění mrtvol v kyselině, nebo třeba zvracení do sudů s pitím, z něhož žízniví strážní rozhodně mít radost nebudou.

Úrovně jsou očividně silně zaměřené na vertikálnost – střešní trámy, vyvýšené balkóny nebo ze stropu visící lana budou vašimi nejlepšími kamarády. Pro ty z vás, kdo přece jen preferují poctivou pevnou zem, se nabízejí i jiné triky, jak se prosmýknout kordony ostražité ostrahy. Styxovy magické dovednosti zahrnují dokonce i extrémně užitečnou (ale energeticky náročnou) neviditelnost. Pro fanoušky teleportačních kouzel je potom připravený zázračný kokon. Ten někam hodíte a za chvilku z něj vyleze váš oslizlý klon, do nějž se můžete nakopírovat.

Spousta podobných libůstek je ovšem podmíněna další novinkou, kterou je už zmiňovaný crafting. Potřeba nacházet a sbírat různé podivné ingredience pro vaše čarodějné hrátky vás bude ještě víc motivovat k pořádnému prozkoumání každé úrovně, abyste těm elfáckým hejskům mohli zatopit přesně podle svého uvážení. Styx: Shards of Darkness zatím působí dojmem velmi kompetentní stealth akce, a vzhledem k tomu, že Alešovi se líbily i náznaky příběhového pozadí, to zatím všechno vypadá docela nadějně. Jak to dopadne, to ukáže příští rok.      

zdroj: Archiv

Nejnovější články