Nový Hitman předvádí misi v opulentním paláci s módní přehlídkou
zdroj: tisková zpráva

Nový Hitman předvádí misi v opulentním paláci s módní přehlídkou

31. 8. 2015 12:14 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv mne Hitman: Absolution bavil, myslím, že návrat k sandboxovým arénám a řešením jednotlivých vražd v novém Hitmanovi bude asi lepší. Přesvědčí vás o tom i nové video, které na nemalých patnácti minutách demonstruje rozlehlost paláce, v němž se odehrává módní přehlídka oligarchy, který je i vaším cílem. Samotný palác tak představuje obrovskou úroveň, kde můžete se sedmačtyřicítkou nalézat dodatečné informace i zdroje pro realizaci vraždy.

Jedním z hlavních trumfů hry bude simulace davu NPC, který bude reagovat na vaše akce v misi. V paláci se v demonstraci pohybují tři stovky lidí, s nimiž si můžete doslova pohrávat, ať už na individuální úrovni, jako je třeba chození před kamerou televizního štábu či zničení dioramata módního návrháře, tak i na davové úrovni, kdy spuštěním požárního alarmu vyvoláte totální chaos.

Nejvíce se mi ale líbí slibovaná variabilita v samotném provedení likvidací. Váš cíl pravděpodobně půjde odpravit tuctem způsobů, v tomto případě i megalomanským svržením masivního lustru ve chvíli, kdy pod ním oligarcha řeční. Jak vám ale demonstrace ukazuje, do mise můžete s katanou, sekerou i pouhým šutrem či beze zbraní. Během mise samozřejmě můžete nabrat zbraně od přemožených stráží, i si je nechat dovézt s jídlem do „bezpečné“ zóny.

Prostě zatím Hitman vypadá jako pískoviště, na němž si uplácáte přesně takovou vraždu, na jakou máte zrovna chuť a samozřejmě představivost. Jen jednu, malou, výtku bych měl. Číslo 47 vypadá až podezřele mladě oproti svým předešlým inkarnacím. Ale stejně uvidíme většinu času jen jeho tetovanou pleš. Hra vyjde 8. prosince na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články