Na Switch, PC a PS4 vychází dolovací hopsačka SteamWorld Dig 2
zdroj: tisková zpráva

Na Switch, PC a PS4 vychází dolovací hopsačka SteamWorld Dig 2

21. 9. 2017 10:15 | Video | autor: Adam Homola |

Pokračování sympatického, ale poněkud jednoduchého SteamWorld Dig je už za rohem. Hra vyjde už zítra a jak vývojáři anoncovali v minulosti, objeví se jako první na Nintendo Switch. Exkluzivita, pokud se tomu tak dá ještě říkat, ale nebude trvat nijak dlouho. Namísto původně plánovaných „pár dnů“ se SteamWorld Dig 2 objeví na PC už po jednom dnu – 22. září.

Na PC si přitom nezahrajeme pouze na Windows. Vývojáři ze studia Image & Form vydají hru na Windows, Mac i Linux. Poslední dvě platformy do počtu jsou pak PlayStation 4 a PlayStation Vita. Na obou zařízeních od Sony se hra objeví 27. září.

Proto je ten nejvyšší čas na startovní trailer, který ani tak nerekapituluje hlavní herní prvky, jako spíš ukazuje různá prostředí, líbivou grafiku a vůbec styl, který se snaží působit příjemně a docela se mu to daří.

zdroj: tisková zpráva

Tvůrci vydali první SteamWorld Dig v roce 2013 a už tehdy se jim podařilo trefit hřebíček na hlavičku – jen ho jaksi zapomněli celý zatlouct. Hra to byla dobrá, zábavná a chytlavá, jenže relativně rychle omrzela. A to jak absencí trvanlivosti, tak rozsahem a počtem funkcí, kterými vývojáři šetřili. Více se už dočtete v recenzi Ondry Šváry.

Jestliže se z výtek kritiků i hráčů jedničky poučili a slibný koncept ve dvojce dotáhnou, mohli bychom dostat solidní a zábavnou trvalku. Nemá ale cenu předbíhat, počkejme si těch pár dnů a pak uvidíme, jestli se dokázali vývojáři z Image & Form z prvního dílu poučit.

Pokud vám jednička utekla, můžete si ji doplnit, a to dokonce zadarmo, i když jen po omezenou dobu. V době psaní tohoto textu je SteamWorld Dig pořád dostupná v rámci programu On the House na Originu. Stačí se tedy jen přihlásit do Originu a hru si zdarma přidat na svůj účet.

Nejnovější články