Mobilní Hellraid: The Escape vypadá jako solidní fantasy adventura
zdroj: tisková zpráva

Mobilní Hellraid: The Escape vypadá jako solidní fantasy adventura

24. 6. 2014 16:05 | Video | autor: Aleš Smutný |

Hellraid: The Escape se zprvu zdála být mobilním přívěskem velkého (konzole, PC) akčního RPG Hellraid, ale nakonec se rýsuje jako velmi zajímavá adaptace pro mobilní platformy (iOS). Hellraid: The Escape vytváří studio Short Break (pro Techland) a zjevně se jeho členové rozhodli pro víc než jen polovičatou kopii, která se chlubí Unreal Engine 3 kabátkem. Tvůrci chystají svébytnou hru, která vychází z pravidel daných platformou, což dokazuje i rekapitulační trailer.

Cílem Hellraid: The Escape je utéct z podzemí plného monster, smrtících hádanek a mučících nástrojů. Přitom ale můžete využít jen svůj intelekt, nápaditost, magicky ovládané vyjímatelné oko a fakt, že smrt je jen cesta do jiného těla.

Bojování by asi na mobilech fungovalo dost vachrlatě, a tak jdou tvůrci raději cestou logických puzzlů, situačních hádanek a nutnosti dvakrát měřit a jednou řezat. Samozřejmě pokud se na vás zrovna nespouští strop plný bodců.

Jako zatím jediné mínus celé hry se mi jeví, že bude k dostání jen na iOS (iPad 2 a výš, iPhone 4S a výš, iPad Touch 5) a o dalších platformách tvůrci zatím mlčí. Potěšující je ale ujištění, že po nákupu hry už po vás nikdo nebude chtít ani korunu, žádný freemium model, žádné in-app nákupy a když bude nějaký update a rozšíření, dostanete jej zdarma. Hellraid: The Escape vyjde 10. července.

zdroj: Archiv

Nejnovější články