GDS 2014: Viktor Bocan - Umělá inteligence obyvatel otevřeného světa
0:52:59 | zdroj: tisková zpráva

GDS 2014: Viktor Bocan - Umělá inteligence obyvatel otevřeného světa

14. 1. 2015 21:15 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Viktor Bocan je jedním ze tří otců-zakladatelů Warhorse Studios a jeho úloha při vývoji Kingdom Come: Deliverance je tudíž zásadní. Na starosti má technický design, tedy funkčnost základních herních prvků a jejich využití ve hře. Během své přednášky na Game Developers Session 2014 se ale rozpovídal především o umělé inteligenci a chování obyvatel otevřeného světa, který Warhorse do své hry připravují. Zjistíte v ní mimo jiné i to, jak funguje celý systém hry, jak se autoři pokoušejí vytvořit co nejživější a nejuvěřitelnější prostředí, a jak moc jim to komplikuje práce.

Na předloňské GDS přednášel Viktor o technickém designu (koukněte se sami), tentokrát se z pohledu designéra podíval na to, jak zacházet s herními postavami, jsou-li jich ve hře stovky najednou, a každá má mít svou osobnost. Jak se o ně starat a nezbláznit se, jak zajistit, aby se nezbláznily ony. A jak udělat svět tak, aby vypadal opravdově, byl variabilní i svůj a přitom to pořád ještě byla hra. Vše je samozřejmě ilustrováno na příkladu Kingdom Come: Deliverance.

Viktor Bocan

V herním průmyslu se pohybuje zejména jako designér už bezmála dvacet let. Začínal textovými hrami a přes české adventury se dostal až k Operaci Flashpoint, kde vedl designérský tým. Pracoval i na menších nezávislých hrách, krátce se mihnul v 2K Czech. Později se stal jedním ze zakládajících členů Warhorse Studios, kde momentálně působí jako hlavní (technický) designér.

Na závěr připomínáme, že všechny dosud vydané přednášky z GDS 2014 najdete ukryté pod tímto tagem nebo na tomto Youtube kanálu.

Nejnovější články