Dlouhé video představuje hlavní lákadla Civilization: Beyond Earth
zdroj: tisková zpráva

Dlouhé video představuje hlavní lákadla Civilization: Beyond Earth

3. 7. 2014 20:45 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Letošní říjen bude z pohledu hráče nejrušnějším měsícem v roce. Vyjdou třeba Dragon Age: Inquisition, Driveclub, Alien: Isolation, Battlefield: Hardline, Assassin's Creed Unity, The Evil Within a 24. října též Civilization: Beyond Earth, jak jsme se dnes dozvěděli od tvůrců z Firaxis, kteří navíc zveřejnili videozáznam osmiminutové prezentace hry z herní výstavy E3 2014.

Záznam E3 dema odpovídá třeba na otázku, jak se engine popere s mechanikami městských států, které byly důležitou částí hratelnosti Civilization V, a nebudou proto chybět ani v Beyond Earth. Ovšem v jiné podobě. V Beyond Earth nepůjde o městské státy, nýbrž o základny méně výbojných kolonizátorů, které budou přesto poskytovat podobné bonusy, dokonce snad ještě výrazněji než v minulosti.

Sympaticky z ukázek působí i terén. Výskyt živočichů ruku v ruce s krátery nebo hlubokými rýhami v terénu vyvolávají dojem planety podobné Zemi, avšak zároveň podstatně odlišné. Neustálému porovnávání s Civilization V se ale Beyond Earth stejně nevyhne - zpracování diplomacie nebo válčení lze totiž nejlépe popsat na tom, v čem se liší jejich podoba v Civ V a Beyond Earth.

Jednou z naprostých novinek oproti Civ V je ale vypouštění podpůrných satelitů. V ukázce jeden z nich doléčoval a podporoval bojující armády. Jeho likvidace vzhledem k umístění vysoko "nad mapou" by proto zřejmě nebyla úplně triviální. Sestřelování družic jsme se však tentokrát bohužel nedočkali. 

Další informace z E3 dema více méně kopírují to, co jsme věděli již před E3, především popis tří odlišných ideologií. Oživit znalosti o Beyond Earth si můžete za tímto odkazem, pokud z videa nebudete moudří. 

Když si Beyond Earth objednáte ještě před vydáním na konci října, obdržíte automaticky malé DLC s názvem Exoplanets Map Pack, které hru rozšíří o šestici částečně realisticky vyvedených map včetně takových perel jako Kepler 186f nebo Tau Ceti d! Nejzajímavěji z celé sestavy působí (zatím neexistující) Mu Arae f, která je své hvězdě přivrácena jedinou stranou, což dost radikálně změní terén a následně snad i hratelnost.

zdroj: Archiv

Nejnovější články