Blackguards 2 upraví systém bojů a nechá vás vyslýchat zajatce
zdroj: tisková zpráva

Blackguards 2 upraví systém bojů a nechá vás vyslýchat zajatce

9. 12. 2014 16:50 | Video | autor: Aleš Smutný |

Temné fantasy Blackguards zabodovalo především poctivým přístupem ke zpracování mechanik žánru RPG tahovka. Blackguards 2 by měla rozšířit velkou část herních funkcí, což jsme nakousli už v minulém videu, které se ale věnovalo spíše příběhu a systémové novinky jen letmo zmínilo. Nové video ale deficit vyrovnává, když se věnuje především konkrétním změnám v boji a správě vašeho tažení při boji proti otrokáři Marwánovi.

Soubojový systém by měl být přístupnější v tom smyslu, že nemusíte hledat spousty statistik, které jsou snadněji dostupné. V Blackguards 2 méně často minete zásah, když stojíte přímo před protivníkem, ale pořád musíte počítat s jeho krytem. Srdcem vašeho tažení je tábor, ve kterém spravujete různé záležitosti vaší armády, a když na to přijde, informace dostanete třeba i od zajatců.

Velkou změnou je zakomponování žoldáků, které buď najmete, nebo osvobodíte, což platí o bojovnících, zabijácích i kouzelnících. Jelikož se hra a tažení odehrávají na otevřené kampaňové mapě, musíte dávat pozor na Marwánovy pohyby, protože jeho armáda nezahálí a dobývá zpět vámi obsazená města, pokud je neubráníte, což je další novinka ve hře. Můžete si připravit obranné pozice, rozestavět pasti, překážky apod.

Blackguards 2 vyjde zřejmě začátkem příštího roku.

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články