Akční RPG Iron Danger míchá steampunk se severským folklórem a vracením času
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG Iron Danger míchá steampunk se severským folklórem a vracením času

31. 1. 2020 11:29 | Video | autor: Patrik Hajda |

I v oblasti práce s časem se stále dají vymýšlet novoty. Ale když se řekne vracení se do minulosti, tak to, pravda, tak originálně nezní. V akčním RPG Iron Danger máte přesně takovou možnost, přesto se tvůrcům podařilo zpracovat ji způsobem, který skutečně nemá obdoby. A konečně nám svůj unikátní mechanismus ukázali v běhu.

Vašek si Iron Danger vyzkoušel loni na Gamescomu a z novátorského přístupu k práci s časem byl patřičně nadšený. Ale i přes jeho barvité líčení se fungování pětivteřinového vracení těžko představovalo. Nemusíte dále tápat, pusťte si níže trailer se záběry z hraní a pochopíte, v čem bude kouzlo celé hry.

Nejčastěji se k vrácení času uberete logicky ve chvíli vlastní smrti. Pouhých pět vteřin se nezdá jako mnoho, ale dokáží vás po správném využití udržet mezi živými. Hra se pozastaví, můžete si zrekapitulovat poslední události, a jelikož víte, odkud kam poletí smrtící projektil, můžete před ním na druhý pokus včas uskočit.

zdroj: Gearbox

Příběh hry vás zavede do Finska a jeho folklóru, se kterým se mísí steampunk a tech noir. Zhostíte se role Kipuny, která se na sklonku života setkala s mystickou krystalovou bytostí, která jí obdařila možností ohýbat čas. Osud má s Kipunou zjevně jiné plány a nenechá jí jen tak zemřít.

Dohrání hry by vám mělo zabrat kolem 15 hodin, během kterých vás nečeká žádné otravné grindování. Vývoj postavy je vyváženě rozdělený do celého příběhu. Iron Danger vyjde 25. března na PC.

Nejnovější články