Unikátní realtimově tahové RPG Iron Danger vám umožní vracet se o 5 vteřin zpět
zdroj: tisková zpráva

Unikátní realtimově tahové RPG Iron Danger vám umožní vracet se o 5 vteřin zpět

19. 10. 2019 9:00 | Video | autor: Patrik Hajda |

Indie vývojáři musejí přijít s něčím fantastickým, novým, nebo aspoň nově poskládaným, aby na přeplněném trhu nezapadli. Ti z Action Squad Studios sáhli po příběhové akční hře s prvky RPG, zasadili ji do finského folklóru, okořenili ji steampunkem, a aby toho nebylo málo, souboje probíhají v reálném čase, zároveň ale tahově do rytmu úderu srdce, a ještě se můžete vracet v čase. Bude tohle fungovat?

Iron Danger se ujemete role bystré vesničanky Kupiny, která jednoho dne získá schopnost vyzrát nad smrtí tím, že vrátí čas o pět vteřin zpět. To se může vážně hodit, když se nacházíte uprostřed války mezi městem Kalevela a armádami ze severu.

A jak je to s tou realtimovou tahovostí? Souboje jsou pozastavené, provedení vašich akcí (útoku, seslání kouzla) trvá několik vteřin, které jsou ve hře představované údery srdce. Se soupeři se ale nestřídáte. Jakmile vy něco uděláte, oni v tu samou chvíli vykonají vlastní krok. Takže máte čas na oddech, ale musíte si dobře rozmyslet, jak náročný úkon provést, aby vás soupeř v mezičase nerozsekal.

zdroj: Archiv

Ale to vlastně ničemu nevadí. Celá hra stojí na tom, že si kdykoliv můžete vrátit čas, poučit se z vlastních chyb, vyvarovat se nefungující taktice a touto metodou pokus-omyl najít nejlepší možnou cestu skrz bojiště plné nepřátel a ohně.

Mohl bych pokračovat dál, ale zbytečně bych tu duplikoval Vaška, který si Iron Danger zahrál na Gamescomu a sepsal pro vás dojmy. Tvůrci jistě mají radost, že se jim podařilo najít vydavatele v Daedalic Entertainment a hru plánují vydat v první čtvrtině příštího roku na PC.

Nejnovější články