Warhammerová tahovka Necromunda: Underhive Wars žije!

4. 6. 2020 13:37 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Dlouhou dobu bylo ticho. Takové ticho, že už se ani nechtělo věřit, že se někdy dočkáme. Dokonce jsem před třemi měsíci začal pátrat, kde se dalo, abych vypátral, že Necromunda: Underhive Wars je skutečně stále ve vývoji. Jen se nikomu z vývojářů nechtělo po víc než dva roky cokoliv ukazovat. Tahle doba je ale pryč a ojedinělá tahovka je za dveřmi.

Na youtubovém kanálu vydavatelství Focus Home Interactive se zničehonic objevil nový trailer Necromunda: Underhive Wars lehoulince popisující titulní planetu. Její obyvatelé ji těžbou a průmyslem úplně zničili, její povrch se stal zdraví škodlivý a kdo nestihl odjet, ten se zabydlel v podzemních megaměstech, kde se přidal k Orlockům, Escherům, Goliathům nebo dalším gangům vedoucím mezi sebou válku.

O nic jiného v této adaptaci deskovky Necromunda: Underhive vlastně nepůjde. Budete velet týmu po zuby ozbrojených členů gangu, se kterými se v příběhové kampani pokusíte probojovat patry podzemního „úlu“. Nebude chybět kooperativní multiplayer. 

Hra vychází z předchozího titulu studia, Mordheim, se kterým sdílí neotřelý přístup k tahovým soubojům. Nejste totiž limitovaní hexovou či čtvercovou sítí a své jednotky nevodíte po mapě klikáním myši. Na chvíli se ze hry stává střílečka z pohledu třetí osoby, která vám umožní běžet kamkoliv, schovat se za čímkoliv a použít jakoukoliv zbraň k zabití nepřátel. Nad vším máte plnou kontrolu, včetně míření. Tedy dokud vám zbývají akční bodíky.

Doufejme, že se Necromunda: Underhive Wars opět na dlouhé měsíce neodmlčí. Neměla by, když cílí své vydání na léto na počítačích, PlayStationu 4 a Xboxu One. Snad se to obejde bez odkladu.

Nejnovější články