Valve upravuje soutěž o hry zdarma, hráči ji nepochopili
zdroj: tisková zpráva

Valve upravuje soutěž o hry zdarma, hráči ji nepochopili

28. 6. 2019 14:01 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Součástí letošních letních slev na Steamu je Grand Prix, zvířátkový závod, kde členové týmů na medailových pozicích mají šanci získat nějaké ty hry zdarma ze svého seznamu přání. Někteří hráči tak z těchto seznamů vyhazovali levnější hry – což podle Valve není nutné. Také detailněji vysvětlilo, jak získat slevový kupón.

Ve včerejším večerním příspěvku na blogu Steamu se píše: „Doneslo se k nám, že Velká cena služby Steam je přehnaně komplikovaná, plná různých čísel a ve výsledku zkrátka hodně nepřístupná. Dnes bychom se Vám proto chtěli omluvit za způsobený zmatek a také za nedotažené mechaniky, které narušily vybalancování a zábavnost celé události.“

Mezi provedené změny patří třeba tahle: „Změnili jsme několik řádek kódu, čímž by měla být snížena pravděpodobnost lavinového efektu, který týmu Corgi (navzdory jeho krátkým nožičkám) zajistil drtivé vítězství prvních dvou závodů.“ Kód teď počítá i s nevyváženými počty závodníků v jednotlivých týmech a pro posledníčky přidal speciální útok, který ukradne rychlost těm vpředu.

Valve dále vysvětluje, jak si pojistit, že v případě výhry získáte skutečně tu hru, kterou chcete, a ne nějakou levnou. Zejména nezávislí vývojáři si totiž stěžovali, že jim v posledních dvou dnech skokově klesl počet lidí, kteří mají jejich hry na seznamu přání. Všichni chtějí dostat raději nějakou novinku za šedesát dolarů a ne náhodnou indie blbinku za pět, že ano. Mazat ji nemusíte, stačí se držet postupu z oficiálního gifu:

Steam zdroj: tisková zpráva

Zároveň Steam všem účastníkům přidal 1 000 bodů do depa za každý den, kdy se závodu účastnili. Co se týče získávání 15 000 bodíků kvůli kupónu na 5eurovou slevu, na Rock, Paper, Shotgun doporučují následující postup: „Najděte si hru, kde už z dřívějška máte několik achievementů. Zahrajte si ji na více než 30 minut. Na 15 000 bodů budete potřebovat asi 6 nebo 7 takových her.“

Je tedy na vás, jestli se vám vyplatí obětovat tři hodiny času kvůli 5 eurům. Maximální počet získaných bodů je navíc zřejmě omezený podle toho, kolik jste utratili ve slevách, takže jde spíš o rafinovaný způsob, jak vás donutit víc utrácet. Pokud tu ale kvůli tomu právě jste, přečtěte si naše tipy, co za to v letošní letní akci stojí.

Nejnovější články