Total War: Rome II nabídne lodě i vojska na jedné mapě
zdroj: tisková zpráva

Total War: Rome II nabídne lodě i vojska na jedné mapě

2. 8. 2012 14:44 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Možná ten nadpis nezní tak bombasticky, ale zamyslete se, co to znamená.

Ano, konečně se na jedné bitevní mapě spolu objeví lodě a pozemní jednotky. Znamená to, že se (snad) budou lodě zapojovat do pozemních střetů i svými palubními zbraněmi jako jsou balisty a zřejmě bude hrát roli i případné opevnění na pobřeží.


Potvrdil to Rob Bartholomew, který na Rome II pracuje: „Poprvé spolu námořní a pozemní bitvy intereagují. Můžete tedy nechat lodi přirazit k pobřeží a nechat si na pláži odehrát Zachraňte vojína Ryana. A když mluvím o tomhle filmu, je to fráze, kterou používáme v kanceláři, protože se snažíme dostat do hry realistický pocit z té děsivé podoby vojenství, abyste ztrátu svých jednotek opravdu pořádně pocítili“.

Na to se dá říct snad jen „houšť a větší kapky“, protože další vylepšení systému Total War, aniž by došlo ke ztrátě základních prvků, bude jen ku prospěchu. Ačkoliv tvůrci slibují, že se na bojišti objeví ještě víc jednotek, než jsme byli zvyklí, zároveň chtějí pořádně prohloubit charakterizaci jednotlivých vojáků. Dokonce do té míry, že budou snímány různé výrazy skrz motion capture, aby byl prožitek z bitevního pole co největší.

Jednoduše, měli byste mít v rukách obrovské armády, ale zároveň byste měli vidět utrpení a boj jednotlivých vojáků, kteří budou procházet bojišti, obléháními, vyloděními a zoufalými obrannými bitvami.

Nejnovější články