Tomasz Gop opouští CI Games - nechce dělat Lords of the Fallen 2 pro širší publikum
zdroj: tisková zpráva

Tomasz Gop opouští CI Games - nechce dělat Lords of the Fallen 2 pro širší publikum

23. 7. 2015 17:01 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Na pozadí tvorby Lords of the Fallen 2 to v CI Games asi trochu vře. Ze společnosti, kde pracoval jako výkonný producent dvojky, totiž odchází Tomasz Gop, který byl de facto mediální tváří prvního dílu. Důvodem odchodu, k němuž se rozhodl sám, jsou podle všeho neshody ohledně směřování hry, kterou chce mít zbytek City Interactive přístupnější většinovému hráči. Gop svůj odchod oznámil na Facebooku.

„Zanedlouho opustím CI Games a hledám projekt, k němuž bych se mohl přidat. Pokud víte o někom, kdo by měl zájem o najmutí vývojáře s mými zkušenostmi, dejte mi vědět,“ píše Gop na Facebooku. Emailem dodává, že ve firmě končí z vlastního popudu. „Chci respektovat rozhodnutí CI nechat důvody mého odchodu jen mezi námi. Pro Lords jsem chtěl to nejlepší, ale nyní projekt povede někdo jiný a uvidíme, zda bude úspěšnější, než já.“

Je zjevné, že k rozchodu došlo kvůli snaze City Interactive oslovit s druhým dílem více hráčů, čemuž se podřídí i design. Ten možná opustí „hardcore“ cestu, jíž se vydala Souls série, jíž Lords of the Fallen de facto kopírovala. „Chceme oslovit širší publikum. Proto budujeme bohatší příběh. Jsme si vědomi, že právě ten mohl být v první hře lepší a proto je příběh u pokračování velmi důležitou složkou, společně s robustním soubojovým systémem. Chceme do RPG her přinést něco čerstvého,“ vysvětloval zástupce CI Games na tiskové konferenci.

Snaha o inovaci není tak šokující. Lords of the Fallen 2 nemusí být nutně lehčí, ale rozhodně se asi tým bude snažit, aby byl z RPG hlediska tradičnější. Vzhledem k tomu, že samotná Souls série v posledních letech vydává jednu hru za druhou, prostoru pro další titul stejného ražení tu už moc není. Vzhledem k tomu, že Zaklínač 3 ukazuje, že tradiční fantasy RPG stále fungují, je celkem možné, že se CI Games pokusí dostat původní soubojový systém do hry, která se bude opírat o klasické příběhové RPG. Hra je plánovaná na rok 2017.

Nejnovější články