SteamOS začínají podporovat i velké hry, třeba Total War: Rome II
zdroj: tisková zpráva

SteamOS začínají podporovat i velké hry, třeba Total War: Rome II

8. 11. 2013 10:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Po přislíbení portu Metro: Last Light tu máme další zprávu o tom, že se nějaká velká hra dostane v nativním portu na Linux, přesněji řečeno na SteamOS. Tentokrát svoji podporu nedávno oznámenému operačnímu systému od Valve vyjádřili tvůrci z Creative Assembly, kteří mají na svědomí sérii Total War. Její nejnovější díl, Total War: Rome II, se v příštím roce na SteamOS dostane.

Creative Assembly slibují také podporu nového Steam ovladače, ale zatím ještě od Valve neobdrželi příslušnou vývojářskou verzi konzole. Jakmile ji dostanou, funkce ovladače do hry zapracují. Total War: Rome II by měl na Linuxu vyjít už ze začátku příštího roku, a pokud hru vlastníte na Steamu už teď, budete si moct příští rok automaticky zahrát taky Linuxovou verzi bez nutnosti cokoliv připlácet.

“Vždycky jsme chtěli, aby si hráči mohli užít značku Total War i v obývácích. Bohužel, zrovna styl naší hry se na stávající hardwarová řešení nehodil, a tak to nebylo doposud možné. Když nás minulý měsíc Valve pozvali na otestovaní nového Steam ovladače a odhalili nám jejich plány se SteamOS, byli jsme ohromeni. Věříme, že nám to nabídne dostatečně přesné ovládání a platformu, kterou potřebujeme na to, abychom mohli z Rome II udělat ještě lákavější zážitek, než je hraní na myši a klávesnici,” řekl v oznámení Rob Bartholomew z Creative Assembly.

Valve hned při oznámení SteamOS slíbili, že na jejich nový operační systém budou ve velmi brzké době mířit oznámení velkých her. Nepřekvapivě si nedělali srandu a už se nám to začíná hezky množit. Na Linux je teď na Steamu nativně něco přes 200 her. To je zatím žalostně málo, ale s tím, jak bude Valve SteamOS propagovat a podporovat, se to číslo bude určitě velmi rychle rozrůstat. Někteří šťastlivci ze zahraničních médií si už mohli Steam Machine i s ovladačem vyzkoušet. Jestli vás zajímá, na co přišli, tak mrkněte na Alešův článek.

Nejnovější články