Sněžný RPG sandbox Midwinter se dočká remaku z Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Sněžný RPG sandbox Midwinter se dočká remaku z Kickstarteru

13. 1. 2014 15:13 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud patříte mezi herní pamětníky, pak jste určitě narazili na jméno Mika Singletona a jedné z jeho her, mezi nimiž hodně vyčnívá titul Midwinter. Na svou dobu šlo o revoluční koncept. Vlastně, on by dnes možná nebyl revoluční, ale rozhodně by patřil mezi žánrově nejbohatší hry.

Midwinter přinášel sandboxové příběhové RPG, jež se odehrávalo v roce 2099, na Zemi apokalypticky poznamenané asteroidem, jenž spadnul v roce 2040 na Barmu a způsobil dlouhotrvající zimu. Proto je celý Midwinter zahalený do sněhu, který je hlavním a primárním stylizačním faktorem.

Midwinter se odehrává na ostrově, o který bojují dvě skupiny - Free Villages Police Force a General Masters. Vy hrajete za zástupce těch prvních, Johna Starka, který začne najímat civilisty a obyvatele ostrova. Právě tady nastupuje k akci z pohledu první osoby i RPG.

Každé NPC je unikátní názory, postoji, vztahy i schopnostmi. Některé jde najmout jen pokud s nimi mluví určitá postava. Vy pak v roli velitele Starka vždy ovládáte každého rekruta dvě hodiny herního času a následně si musíte vybrat dalšího. Až takhle projedete dvouhodinovky se všemi rekruty, herní čas se posune dál.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Hra ve své době opravdu ohromovala kupou nápadů. Otevřený zasněžený svět nabízel různé druhy dopravy od lyží, přes sněžné skútry až po primitivní letadla. Akční složka obsahovala na svou dobu revoluční prvky jako zvyšující se chvění rukou při delším míření se sniperkou nebo omezení činnosti v závislosti na typu poranění, které hráč podstoupil. Prostě na svou dobu nesmírně komplexní a pozoruhodná hra.

Proč se o ní teď mluví? Studio Chilli Hugger Software totiž chystá HD remake, který by se měl objevit i na Kicstarteru, přičemž samotná hra vyjde někdy v roce 2015. O moc více toho zatím nevíme, ale Chilli Hugger Software už vytvořil iOS verzi Singletonova Lords of Midnight. Pokud by se podařilo převést úspěšně Midwinter v moderní grafice, znamenalo by to oživení staré, možná příliš nedoceněné klasiky. Jak vypadala na Amize si můžete prohlédnout třeba tomto videu z YouTube kanálu JimPlaysGames.

Nejnovější články