Shadow of the Beast nabídne emulaci původní Amiga verze
zdroj: tisková zpráva

Shadow of the Beast nabídne emulaci původní Amiga verze

5. 5. 2016 16:37 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Milovníci Amigy a Shadow of the Beast by si teď mohli otevřít něco na oslavu. 17. května vychází kompletně nová verze Shadow of the Beast pro PlayStation 4. Vývojáři z Heavy Spectrum oznámili, že si budete moci během hry odemknout původní verzi z Amigy, která bude na PS4 běžet skrze emulátor. Jelikož je ale hra proslulá svou obtížností, pro ty, kteří by si na této klasice opakovaně lámali zuby i gamepady, přidali i speciální mód s nekonečnými životy.

Propojení s původním titulem je pro tvůrčí tým klíčové, o čemž ostatně hovoří i nový pohled do zákulisí vývoje. V něm se dokonce objeví samotný Roger Dean, malíř, který proslul nádhernými přebaly pro hry od Psygnosis a který vtiskl původní Shadow of the Beast unikátní styl a atmosféru. Stejně tak skladatel moderní verze Ian Livignstone při tvorbě hudby zabrousil do původních tracků a do své vlastní hudby zakomponoval motivy, které by pamětníci mohli poznat.

Pokud by jim ale tohle nestačilo, ve hře si půjde odemknout i původní soundtrack z pera Davida Whittakera. Jakmile ve hře nashromáždíte dost Many, odemkne se vám možnost hrát s původním hudebním doprovodem. A kdyby vám to nestačilo, na PS Store bude ke koupi samotný soundtrack.

Nu a protože Heavy Spectrum chtějí poskytnout kompletní fanouškovský servis, ve hře si půjde také odemknout hi-res sken původní malby Rogera Deana, kterou jste mohli vidět na přebalu hry na Amize. Mnoho pomrknutí k původní hře byste měli najít i během hraní novodobé verze. Tu budou tvůrci s blížícím se datem vydání představovat detailněji v nadcházejících dnech.

zdroj: Archiv

Nejnovější články