Secret World momentálně "frčí". Jasně, to platí skoro o každé nové onlineovce (a pokud to o ní neplatí, může to rovnou zabalit), ale možná je to tím, že mám pro tohle MMO slabost, jednoduše to vypadá, že se tentokrát Funcom trefil do černého. A má skeptická polovina hned musí dodat, že to s Age of Conan vypadalo úplně stejně, ne-li lépe. O Secret World je každopádně zájem a to dokonce takový, že bylo třeba přidat další svět (server), který by navíc měl být určený pro roleplay.
Z jednoho světa se ale nikdo na zadnici neposadí. Funcom naštěstí ví, že je třeba dodávat pravidelně nový obsah (viz včerejší rozhovor), a tak už koncem července můžete čekat solidní nášup. Novinky by se měly objevovat každý měsíc, ať už jde o nové mise všeho druhu, nebo nové podpůrné zbraně. První raidy se objeví asi v srpnu, velmi brzy budou spuštěny obchody s novým zbožím kosmetického charakteru a momentálně je rozplánován celý systém PvP dungeonů.
V srpnu přijdou i dvě nové zóny plné questů a NPC, dále pak Chronicle systém, který mapuje vaše dobrodružství a k tomu tradičně vylepšování všech možných prvků, což samozřejmě obnáší i nevyslovené opravování bugů. Uvidíme tedy, jak si Secret World povede tak za tři, čtyři měsíce. Je pozoruhodné, že opatrnější marketing vyústil v mnoho reakcí typu „zajímá mě to, líbí se mi to, ale zatím se bojím to zkusit“.
Teoreticky by firmě mohl uškodit odchod CEO Tronda Aase, ale to prý byla záležitost dlouho plánovaná, dokonce do té míry, že se jeho odchod pozdržel až do vydání hry a prý to nemá nic společného se samotným Secret Worldem.