Remedy rozhodně s Alanem Wakem nekončí
zdroj: tisková zpráva

Remedy rozhodně s Alanem Wakem nekončí

10. 2. 2012 11:32 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Nemyslete si, že Alan Wake společně se svým pulpovým spin-offem Alan Wake's American Nightmare dopsal, dosekal a dořezal.

V Remedy stále vlastní tuhle značku a rádi by ji dále rozvíjeli. Pokud ale o to bude zájem. „Jsme ti, kteří baví lidi, uděláme tedy to, co si bude publikum přát. Většinou to také bývá dobrý obchodní tah“, vysvětluje Matias Myllyrinne z Remedy.


Je tedy celkem zřejmé, že další osud značky bude záviset na úspěchu jak American Nightmare, tak vydání původní hry na Steamu. „Snad máme v kapse ještě nějaká překvapení. Miluji digitální distribuci a uvidíme, jak se bude rozvíjet. Už jen ta možnost, dát lidem okamžitý přístup ke kvantu dat, je možná větší zábava, než roky a roky vyvíjet za zavřenými dveřmi. Navíc, takhle můžete rychle reagovat na přání hráčů“.

Remedy se do digitální distribuce skutečně zamilovali a snaha o co nejlepší adaptaci hry na novou distribuci je symaptická se vším, co k tomu patří. Nezastírají ale, že pokud se Alan Wake neujme na PC a bude to propadák, nemusí na další pokračování vůbec dojít – ačkoliv to maskují celkem sebevědomými větami.

Remedy prý teď nemá projekci toho, kolik musí hra vydělat, aby došlo na druhý díl, ale Myllyrinne naznačuje: „...jsme si ale celkem jistí, že si hra povede dobře. Takže s Wakem určitě budeme pokračovat. Teď se soustředíme na vydání na PC a pak American Nightmare. Je příliš brzy na to, abychom mluvili o tom, co budeme dělat dál - už jsme ale uvedli některé věci do pohybu“.

Nejnovější články