PUBG otvírá nové studio, vývoj příběhové hry povede zakladatel Sledgehammeru
zdroj: tisková zpráva

PUBG otvírá nové studio, vývoj příběhové hry povede zakladatel Sledgehammeru

27. 6. 2019 12:35 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Popularita PlayerUnknown‘s Battlegrounds sice možná klesla vinou Fortnite a dalších módních záležitostí, pořád je to ale neopomenutelná značka. PUBG Corp se teď vydá cestou příběhového spin-offu své battle royale, kvůli kterému otevírá nové studio Striking Distance. Šéfovat mu bude veterán herního průmyslu Glen Schofield se zkušenostmi z vývoje Dead Space nebo Call of Duty.

PUBG Corp se tímhle krokem chce posunout směrem k vývoji AAA titulů. Dceřiná společnost Striking Distance by v následujících letech měla přijít s „originálním narativním zážitkem“, který se ale stále bude odehrávat ve světě PUBG. Honba za pečeným kuřetem v otevřeném světě?

Nově otevřenou pobočku povede Glen Schofield, který dříve působil jako viceprezident a generální manažer v nyní uzavřených Visceral Games, později v roce 2009 založil Sledgehammer jako součást Activisionu, kde šéfoval vývoji Call of Duty: Advanced Warfare a WWII. Ve videu s představením Schofield říká, že se těší na příležitost podrobně prozkoumat svět PUBG a jeho možnosti, které podle něj rozhodně sahají daleko za hranice battle royale.

zdroj: Archiv

Zatímco pro PUBG a jeho novou narativní odbočku se situace zdá příznivá, s Call of Duty to v posledních měsících (až letech) nevypadá zas tak růžově. Už v květnu se spekulovalo o narušení ustáleného tříletého cyklu, kdy za dílem pro příští rok měl stát právě Sledgehammer, ale podle všeho se ke kormidlu postaví opět Treyarch.

Glen Schofield spolu se spoluzakladatelem Michaelem Condreym z vedení studia odešli v únoru 2018, kdy Activision změny navenek komunikoval jako jejich povýšení. Condrey ze společnosti odešel založit jiné studio v područí 2K Games na začátku roku. Sledgehammer teď bude spolu s Ravenem poskytovat podporu při vývoji Call of Duty pro rok 2020. Chaos? Trochu.

Čerstvě založená společnost Striking Distance se nicméně usídlí v San Ramon v Kalifornii. Samotný autor první celosvětově populární battle royale Brendan „PlayerUnknown“ Greene se od vývoje PUBG přesunul k šéfování další pobočky, PUBG Special Projects. Na původní hře stále konzultuje kreativní směřování, ale ve vlastní kariéře by se už rád věnoval něčemu jinému. I v případě Schofielda bude zajímavé sledovat, co bude schopný vytvořit s nově nabytou svobodou mimo hrabivé prstíky Activisionu.

Nejnovější články