Call of Duty: Black Ops IIII prý neobsahuje příběhovou kampaň. Nahradí ji battle royale
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty: Black Ops IIII prý neobsahuje příběhovou kampaň. Nahradí ji battle royale

18. 4. 2018 11:50 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Call of Duty je poslední sérií, od které bych čekal nějaké zásadní inovace, a tím míň bych to předpokládal u podsérie Black Ops, která se svým chystaným čtvrtým dílem stane tou vůbec nejdelší v historii značky. Pokud však lze věřit zkazkám, které se na základě anonymních zdrojů rozšířily po celém internetu, chystá se letos opravdu velká transformace. Black Ops IIII prý nebude obsahovat singleplayerovou kampaň, ale zato hráčům nabídne mód battle royale.

S první informací přišel server Polygon, podle jehož zdrojů studio Treyarch jednoduše nestíhalo singleplayerovou kampaň do letošního října dokončit, a tak se na ni radši úplně vykašlalo. Místo toho by mělo dojít k dalšímu rozšíření populárního multiplayeru a také módu se zombíky. Určitou náhradu by měly poskytnout i kooperační mise proti umělé inteligenci.

Tyhle informace následně potvrdily i další servery, jmenovitě Kotaku a Charlie Intel, jimž jejich zdroje sdělily stejné informace a přidaly jednu navrch – tu ohledně módu battle royale. Zatím samozřejmě není nic jisté, ale stejně by mě zajímalo, jak by mohla vypadat skutečně tříáčková, graficky a technicky dokonale vyladěná konkurence PUBG a Fornite Battle Royale.

Pokud jsou zprávy přesné, a vzhledem k potvrzení různých stran a jejich zdrojů bych to v současné době považoval za dost pravděpodobné, bude to pro mnohé dlouholeté hráče série pořádný šok. Já osobně jsem se tedy do CoD singlu nepustil už roky, ale naskriptovaná, filmová kampaň plná výbuchů a hollywoodských scén je absolutní stálicí, kvůli níž vlastně celá značka kdysi dávno nasbírala fanoušky a popularitu. Může být tohle dědictví nahrazeno dalšími multiplayerovými módy?

Třeba se Activisionu aspoň podaří předběhnout ostatní velká studia a dostat do své zavedené série battle royale dřív než například Ubisoft, kde se hodně spekulovalo o Ghost Recon Wildlands, ale nyní to spíš vypadá na The Division. Podle Charlie Intel by se v Black Ops IIII mělo módu battle royale ujmout studio Raven Software, které dosud hlavně pomáhalo s vývojem předchozích her v sérii a samostatně má na triku Call of Duty: Modern Warfare Remastered.

Toužíte-li po oficiálním potvrzení nebo vyvrácení všech kolujících drbů, máte ještě na měsíc utrum. Activision se vyjádřil následovně: „Nekomentujeme fámy a spekulace. Těšíme se na to, až Black Ops 4 představíme 17. května.“

Nejnovější články