Nové konzole by měly přilákat hráče, co už na hraní zanevřeli
zdroj: tisková zpráva

Nové konzole by měly přilákat hráče, co už na hraní zanevřeli

29. 11. 2013 17:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Nejenom Ubisoft si od nových konzolí slibuje oživení trhu. Wii U ho křídlech svého tabletového ovladače nepřinesla a tradiční vydavatelé tak vzhlíží k PlayStation 4 a Xbox One. Doufají, že nové konzole nakopnou prodeje her, začnou se zase točit peníze a všichni budou spokojení. V Ubisoftu na to sází hodně, tradičně připravili a připravují na první měsíce života nových konzolí spoustu titulů. A právě šéf anglického Ubisoftu, Rob Cooper, pevně věří, že nakopnutí trhu přijde již brzy.

“PlayStation 4 a Xbox One musí oživit herní trh. Přilákají stávající hráče, přivedou zpátky odpadlíky a přitáhnou k hraní i nové publikum. Microsoft i Sony potvrdily vysoké předobjednávky. Předchozí tržní chování a naše interní odhady naznačují, že do 18 až 24 měsíců by se mohla uživatelská základna nových konzolí zdvojnásobit oproti předchozí generaci za srovnatelné období,” řekl v rozhovoru pro MCV Rob Cooper.

Cooper také potvrdil to, co si všichni myslí a co má asi i docela blízko k realitě - že na nových konzolí se mnohem lépe prodá nová značka. Proto Ubisoft investuje nemalé peníze do Watch Dogs, The Division, The Crew a dalších nových značek. Samozřejmě že by to šlo i na minulé generaci konzolí, ale když už jsou nové konzole na dohled a jedete na novém nebo notně upraveném enginu, tak pak bude asi jednodušší dělat další díly, než když jednička vyjde na X360 a dvojka už bude muset poskočit na Xbox One.

Novým konzolím Cooper věří také proto, že ty staré trčely na trhu dlouhých osm let. Nejen podle něj spousta hráčů už dlouho čeká na nový hardware a tak vydavatelé věří, že přechod mezi generacemi bude tentokrát rychlejší, než tomu bylo posledně. Tak jen aby se to povedlo. Pokud si totiž nové konzole nakoupí jen to hardcore jádro a většina se na Xbox One a PlayStation 4 vyprdne s tím, že mají PCčko nebo spíše jen tablet, tak bude mít nemálo vývojářů a vydavatelů problém. Ale to ukáže až čas, konzole ještě ani nevyšly na všech trzích, tak uvidíme za pár let.

Nejnovější články