Nezávislou hru No Time To Explain zpirátili sami autoři
zdroj: tisková zpráva

Nezávislou hru No Time To Explain zpirátili sami autoři

19. 9. 2011 16:16 | Téma | autor: levis |

Dost netradiční krok učinili vývojáři Alex Ničiporčik a Tom Brien, autoři nezávislé flashové arkády No Time To Explain. Poté, co ranými verzemi svého dílka oslnili novináře např. z Kotaku nebo Destructoidu a podařilo se jim na vývoj hry získat přes 25 tisíc dolarů na Kickstarteru, objevili hned v den vydání na internetu, konkrétně na The Pirate Bay, pirátskou verzi svého dílka.

Až doposud nic výjimečného, podobný osud čeká 99% her, dokonce i těch největších blbostí. V tomto případě je rozdíl v tom, že pirátskou verzi hry na torrenty nahráli sami autoři. Nejde tedy o oficiální kopii, nýbrž jakousi "pirátskou edici", v níž všechny postavičky mají pirátské klobouky atd. "Stejně jsme věděli, že naše hra na torrentech skončí, tak jsme si z toho alespoň chtěli udělat srandu a vyrobili jsme verzi, která je celá o pirátech," řekl autor hry Ničiporčik pirátskému serveru Torrent Freak.

Podle Ničiporčika jsou nezávislé hry hlavně o tom, jak je autoři updatují a starají se o ně na základě hráčské odezvy, což u pirátské verze stejně není a nikdy nebude snadné. Vývojáři jsou proto přesvědčeni, že svým krokem hráče jedině nalákají. Nebojí se, že by tím trpěly prodeje, naopak - už teď prý oslovili řadu lidí, kteří si pak hru legálně zakoupili. Třeba si z toho vezmou příklad některé velké firmy a místo trestání poctivých hráčů drakonickou DRM ochranou zkusí opačný postup: nějakým způsobem vyvolat u pirátů zájem o hru.

Nejnovější články